Zimski sportovi

Crosby zasjenio Howarda

Ante Jukić • ponedjeljak, 01.02.2010.
Crosby zasjenio Howarda

Niti 46 obrana sjajnog Jimmyja Howarda nije bilo dovoljno Detroit Red Wingsima za puni plijen u Pittsburghu. Aktualni prvaci svoje velike rivale slomili su u raspucavanju, gdje su na scenu stupile dvije glavne zvijezde Penguinsa...

Po prvi put nakon sedme utakmice finala prošlogodišnjeg Stanley Cupa Pittsburgh Penguinsi i Detroit Red Wingsi ponovno su ukrstili palice. Iako sinoćnji dvoboj nije nosio ni približnu važnost kao onaj prethodni, nije se igralo za "kikiriki", s obzirom da se Red Wingsi i rukama i nogama bore za mjesto u doigravanju, a i Penguinsi sigurno pucaju na više od četvrtog mjesta Istoka gdje se trenutno nalaze.

Nakon potpune dominacije domaćina u prve dvije trećine, koja je okrunjena pogotkom Crosbyja, Wingsi su u posljednjem periodu konačno uspjeli malo stegnuti obruč oko gola Fleuryja, što im je devet minuta prije kraja "regularnog" dijel utakmice donijelo izjednačenje, a pokazat će se kasnije i vrlo važan bod. Za vice-prvake je pogodio Cleary, kojemu je to bio 11. pogodak sezone.

S obzirom da u produžetku nije bilo pogotka, derbi večeri odlučen je u raspucavanju, kada je i gotovo svemogući vratar Red Wingsi Jimmy Howard ipak morao položiti oružje. Sjajno izvedeni penali Crosbyja i Malkina u kombinaciji s promašajima Dacjuka i Williamsa riješili su pitanje pobjednika već poslije druge serije. Jedan osvojeni bod ponovno je izjednačio Red Wingse s Calgary Flamesima na osmom mjestu poretka Zapadne konferencije, dok Penguinsi s sinoćnja dva sve više pušu za vrat Buffalu i New Jerseyu, koji trenutno drže treće, odnosno drugo mjesto Istoka.

Na prvom, pak, mjestu Istočne konferencije nedodirljivi su Washington Capitalsi. Momčad iz glavnog grada SAD-a u nedjelju je upisala desetu uzastopnu pobjedu, a zapečatio ju je, tko drugi nego Alex Ovečkin, pogotkom za 3:2 protiv Tampe šest i pol minuta prije kraja. Prije toga Capitalsi su prilično olako ispustili dva gola prednosti - St. Louis i Stamkos su blitz-kriegom na startu posljednje trećine "izbrisali" golove Backstroma i Laicha iz drugog perioda.

Na krilima trostrukog strijelca Mariana Gaborika, NY Rangersi su ostvarili vrlo važnu 3:1 pobjedu na gostovanju u Denveru, dok su njihovi susjedi s Long Islanda s 2:0 poraženi kod Florida Panthersa, u još jednom dvoboju koji je nosio velike bodove s aspekta borbe za doigravanje u Istočnoj konferenciji.

Pogodak Doughtyja donio je 4:3 slavlje Los Angeles Kingsima na gostovanju u Newarku, a gosti su slavili i u posljednjoj utakmici večeri, onoj u Dallasu. Bodove iz Teksasa odnijeli su Phoenix Coyotesi.

NHL, rezultati, 31.01.2010: Pittsburgh - Detroit 2:1 (SO), Washington - Tampa Bay 3:2, Florida - NY Islanders 2:1, New Jersey - Los Angeles 2:3, Dallas - Phoenix 2:4, Colorado - NY Rangers 1:3

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!