Automoto

Raikkonenov (ne)uspješni početak

Martina Oštrić • nedjelja, 31.01.2010.
Raikkonenov (ne)uspješni početak

Nova reli sezona je pred vratima, a reli vozači za nju se zagrijavaju na raznim prednatjecanjima. Citroenov dvojac Kimi Raikkonen i Dani Sordo otputovali su tako na sam sjever Europe, u finski Rovaniemi, gdje se ovog vikenda održalo Arctic Lapland natjecanje. Snijeg hladne Finske obojici je vozača poslužio kao odlična uvertira pred prvi u nizu, švedski reli, koji se održava 12.-14. Veljače...

Pripreme Citroena za švedski reli donijele su priliku Kimiju Raikkonenu i Daniju Sordu da isprobaju Xsaru na ledu Arctic Lapland relija u Rovaniemiju - uvodnog relija koji se boduje za finsko prvenstvo. I dok je Raikkonen na drugom brzincu u petak izletio sa staze, Dani Sordo odnio je pobjedu u svojoj grupi ispred Otta Tanaka.

Samom Raikkonenu izlijetanje sa staze nije puno značilo, jer se već u subotu ponovno vratio u utrku. "Srećom, nije bilo mehaničkih oštećenja, pa sam se mogao vratiti u utrku", kazao je Finac dodajući kako je uživao na ovogodišnjem nastupu. Unatoč tomu, svjetski prvak iz 2007. godine zadovoljan je učinkom na ovogodišnjem natjecanju. "Usprkos svemu, bio sam dobar, i iznimno mi je drago što sam ostao konstantan". Dodao je i kako je vrlo zadovoljan cjelokupnim funkcioniranjem momčadi. "Nastavit ćemo raditi kako bi u Švedsku došli u najjačoj mogućoj postavi".

Za razliku od Raikkonena, Dani Sordo odnio je pobjedu u svojoj skupini, pobijedivši na svih 12 brzinaca. Španjolac je, kako tvrdi, bio iznimno zadovoljan na stazi da je slobodno mogao odvoziti još nekoliko brzinaca. "Nakon što smo pogledali bilješke sa inženjerima, zaključili smo da smo cijelo vrijeme napredovali, što mi daje samopouzdanje pred novu sezonu", zaključio je Španjolac.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

AutomotoWRC
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!