Automoto

"Rossi, zašto ne?"

Borna Rupnik • subota, 30.01.2010.
"Rossi, zašto ne?"
Foto: EPA

Ferrarijev šef Luca di Montezemolo poigrava se idejom o tri bolida po momčadi, a ne bi imao ništa protiv da od iduće godine među svojim vozačima vidi i Valentina Rossija...

Ove će godine boje Ferrarija braniti Fernando Alonso i Felipe Massa, a šef Luca di Montezemolo još je jednom zagolicao maštu svih onih koji bi u Formuli 1 rado vidjeli Valentina Rossija.

"Rossi nam je prijatelj i neprikosnoveni pobjednik. Lokalni je dečko, obožava automobilizam i Formulu 1, a ujedno je i potencijalni svjetski prvak u ovom sportu", istaknuo je Di Montezemolo na predstavljanju novog Ferrarijevog bolida.

Ukoliko se iduće godine pruži prilika da Rossi sjedne za Ferrarijev upravljač, Di Montezemolo bi je rado iskoristio: "Bude li postojala takva opcija 2011. godine, što uključuje testiranja i pripreme, te pokaže li Rossi želju - zašto ne?".

S obzirom na pozicije Fernanda Alonsa i Felipea Masse, Rossijev bi dolazak moglo omogućiti uvođenje pravila o tri bolida po momčadi. Prve su se takve ideje pojavile još tijekom protekle sezone, no manjim i novim momčadima to bio je prevelik zalogaj za nadolazeće prvenstvo.

Rossi je početkom ove godine u Barceloni već testirao stari Ferrarijev bolid, onaj iz 2008. godine.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

AutomotoFormula 1
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!