Rukomet

Šola: "10 minuta peha"

Ivana Strahija • nedjelja, 31.01.2010.
Šola: "10 minuta peha"
Foto: Davor Sajko

Vlado Šola, član stručnog stožera Line Červara, nahvalio je igru hrvatskih reprezentativaca,a za poraz okrivio peh od deset minuta u kojima nas ništa nije išlo. Izbornik je kazao da smo olako ispustili prednost, dok je Igor Vori naglasio da glavu treba dignuti visoko, jer je srebro oko vrata.

"Moram čestitati svima, igračima, struci i najviše Lini Červaru koji je stvorio jednu novu generaciju. Danas se vidjelo da smo mi odlični, da imamo ekipu za još par godina izvrsnosti, dok se Francuzi već na idućem velikom natjecanju suočavaju s problemima", rekao je Šola za HRT.

O samoj utakmici je rekao: "Ovo je po meni najbolja igra do sad. Odigrali smo strahovito prvo poluvrijeme, nisu Francuzi imali rješenje za nas."

Presudio je peh, smatra Šola: "10 minuta nas je pokopalo. Taj peh u kojem su se sve lopte obijale protiv nas, sedmerce nismo realizirali i upali smo u zamku suđenja."

Lino Červar realno je sagledao 60 minuta duela: "Olako smo ispustili prednost koju smo stvorili, pali smo snagom i to je Francuska znala iskoristiti. Presudila je spremnost, ali i više igrača na klupi koji su mogli odlučiti utakmicu, dok mi nismo imali pravog šutera. Znali smo da protiv Francuske nemamo pravo na pogreške, pali smo u žrvanj u kojem je Francuska pokazala svoju snagu."

Svoju ocjenu dao je i Igor Vori: "Francuzima smo dopuštali lake golove jer smo prebrzo završavali vlastite napade. Uz greške i suđenje Francuzi su nam lako pobjegli."

Srebro pomlađene reprezentacije Vori smatra fantastičnim dostignućem: "Da nam je netko pred Europsko prvenstvo ponudio polufinale, prihvatili bismo ga bez oklijevanja. Imamo srebro, treba dignut glavu. Ovo je fenomenalno, mislim da ovakvu rukometnu reprezentaciju nitko nema."

Najbolje lijevo krilo Europskog prvenstva, Manuel Štrlek, i sam je iznenađen uvrštenjem u najbolju ekipu prvenstva: "Iznenadilo me, jer sam posljednjih par utakmica odigrao slabije od uobičajene razine. No, to mi je poticaj za dalje", priznao je Štrlek te kazao: "Teško je sada odmah biti sretan zbog srebra jer smo upravo pretrpjeli poraz, ali već ćemo sutra slaviti."

Euro 2010. - Skupina I

1Hrvatska (+4)3134:123+119
2Island (+3)3163:149+148
3Danska (+2)3136:134+26
4Norveška (+2)3138:135+34
5Austrija (+1)3147:156-93
6Rusija 3140:161-210

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik01.02.2010. u 13:10
    Ne znam šta Šola pljuga dok gleda tekmu, ali njegovi komentari nakon tekme su mi uvijek totalna mistika. Lino je ovdje totalno realan(!), a Šola blebeće ko vidoviti Milan. Kakvi to problemi čekaju Francuze na idućem velikom natjecanju?
    Obrisan korisnik