Rukomet

Stefansson: "Ušli smo u povijest"

Tomislav Pacak, Vedran Attias • nedjelja, 31.01.2010.
Stefansson: "Ušli smo u povijest"
Foto: EPA

Poljska je pokazala veliko srce i borbenost kada se u drugom dijelu vratila iz velikog zaostatka, no Island je kraju ipak bio bolji i zasluženo osvojio brončanu medalju na Europskom prvenstvu...

Islanđani su na Europsko prvenstvo došli s velikim ambicijama koje su poljuljane kada su prvo remizirali sa Srbijom, a potom i s domaćinima, no kvaliteta je ipak došla do izražaja, Islanđani su se dizali i na koncu zasluženo osvojili medalju u Austriji. Što se tiče Poljaka, mjesto koje su na koncu osvojili odgovara njihovoj igri; bili su jako dobri cijeli turnir i zasluženo se plasirali na Svjetsko prvenstvo u Švedskoj tako što su osvojili četvrto mjesto.

Nakon utakmice koja im je donijela medalju, islandski izbornik Gudmundur Gudmundsson bio je jako sretan: "Bila je ovo sjajna utakmica za gledatelje jer je bila napeta. Što se tiče nas na ovom turniru, nismo dobro otvorili prvenstvo da bi se potom dignuli i igrali sve bolje i bolje. Unatoč tome, nismo dobro odigrali protiv Francuske i nismo uspjeli ući u finale, no na koncu smo osvojili medalju i na tome možemo biti sretni. Uostalom, ušli smo u povijest jer smo dva natjecanja zaredom uzeli medalju što je fantastično."

Po mnogima najbolje lijevo krilo turnira, Gudjon Valur Sigurdsson, sretan je što je Island uspio osvojiti medalju: "Jako sam sretan ovom pobjedom jer smo razveselili naše navijače i ušli u povijest. Osvojili smo brončanu medalju, drugi put zaredom i to je sjajno." Veliki Olafur Stefansson u bogatoj karijeri upisao je još jednu medalju: "Szmal je bio kad zid u nastavku i vratio ih je u utakmicu, a nas učinio nesigurnima. Kada se tako pogleda, jasno je da smo utakmicu dobili u prvih 30 minuta kada smo igrali zaista dobro. Naravno, sretni smo što smo osvojili medalju što nam je bio cilj uoči ovog natjecanja jer smo ušli u povijest."

S druge strane Bogdan Wenta istaknuo je kako se uz loših 30 minuta - ne može do medalje: "Prvo bih čestitao Islandu koji je bio bolja momčad ako se gleda 60 minuta. Mi smo igrali samo 30 minuta dok su oni igrali svih 60, a tako se ne osvajaju medalje."

Euro 2010. - Završnica

za 3. mjesto

Poljska26:29Island

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!