Rukomet

Onesta: "Svejedno s kime u finalu"

Tomislav Pacak, Vedran Attias • subota, 30.01.2010.
Onesta: "Svejedno s kime u finalu"
Foto: EPA

Francuzi su super uvjerljivo i lagano dobili Island u polufinalu i tako osigurali svoje mjesto u finalnoj utakmici u koju, s kim god da igrali, ulaze kao favoriti...

Nakon utakmice u kojoj su Francuzi zaštrašujuće lagano dobili Island, izbornik pobjednika Claude Onesta mogao je zaista biti sretan: "Bila je ovo jedna od naših najboljih utakmica na turniru. Znali smo da moramo biti jako dobri kako bi svladali Island i takvi smo i bili. Naravno, obrana je bila jako bitna, a ona je danas izgledala vrlo dobro što nam je pružalo prilike iz kontri."

Zanimljivo je bilo čuti Onestino mišljenje oko željenog protivnika u finalu: "Nema veze, obje momčadi su jako dobre i stvarno nam je svejedno s kim ćemo igrati u finalu", "politički" je odgovorio francuski izbornik.

Islandski izbornik Gudmundur Gudmunsson nije mogao svojim igračima zamjeriti na borbenosti, no Francuzi su bolja momčad i zasluženo idu u finale: "Kada pogledam utakmicu moram reći da sam razočaran jer smo igrali odlično prvo poluvrijeme, a bili smo u zaostatku. Pokušavali smo davati loptu pivotu, a sve što smo "dobili" bile su francuske kontre. U nastavku smo loše krenuli i na početku su sve riješili pa nam je bilo teško dalje igrati. Oni su bili jako dobri dok smo mi razočarali, nismo pružili najbolje što možemo i na koncu je rezultat realan."

Franck Junillon dobio je puno minuta protiv Islanda: "Island je igrao odlično i jako smo sretni što smo ušli u finale. Kao u uvijek u rukometu, obrana je presudila koja nam je omogućila puno kontri i lakih golova. Sutra je finale, što nam je i bio cilj prije prvenstva i jako smo sretni što ćemo imati priliku uzeti i europsko zlato."

Asgeir Hallgrimsson istaknuo je francusku obranu i pogreške islandskih igrača kao glavne razloge poraza: "Očito da je francuska obrana bila jako dobra, no nismo im otežali. Radili smo puno grešaka, davali im prilike iz kontri i to je bila razlika na početku nastavka kada su napravili prednost."

"Znali smo da moramo igrati na kontre protiv Islanda i u tome smo uspjeli. Prvi dio nismo tako dobro odigrali, no zato smo u nastavku ubacili u brzinu više, napravili prednost i riješili pitanje finalista", kratak je bio sigurni izvođač sedmeraca Guillaume Joli. Što se tiče utakmice za treće mjesto, Snorri Gudjonsson nema favorita s kim bi želio igrati, ali cilj je jasan : "Svejedno mi je s kim ćemo igrati; Hrvatska i Poljska su sjajne momčadi i želimo dobiti bilo koga. Naravno, velika je razlika biti treći i četvrti pa ćemo tako sve napraviti da bi osvojili medalju."

Je li Francuska namjerno lakše ušla u turnir kako bi "prevarila" protivnike: "Prvenstvo smo počeli uz poteškoće jer smo imali s dosta dobrim momčadima. Naravno, igrali smo puno utakmica u kratkom periodu što je također imalo učinka, no naša je snaga što imamo širinu i to nam može biti prednost u odnosu na druge momčadi", zaključio je francuski izbornik.

Euro 2010. - Završnica

polufinale

Island28:36Francuska
Hrvatska24:21Poljska

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik30.01.2010. u 21:49
    dobit ce Francuzi ovo prvenstvo
    Obrisan korisnik