Zimski sportovi

"Nevjerojatan način za debi"

Borna Rupnik • petak, 29.01.2010.
"Nevjerojatan način za debi"
Foto: Davor Sajko

Novi Medveščakov branič, Kenny MacAulay, rado je podijelio svoja razmišljanja nakon debija u plavom dresu. Vjeruje da je dolaskom u Zagreb povukao pravi potez...

Iako je u svojoj prvoj utakmici u Medveščaku tijesno poražen, 3:2 od austrijskog Villacha nakon raspucavanja Kenny MacAulay s osmijehom se izražavao o svojoj novoj sredini.

"Bio je to jako uzbudljiv razvoj događaja za moju prvu utakmicu. Nevjerojatno je debitirati na ovakav način - na odličnom mjestu i pred sjajnom publikom", rekao je u uvodu.

Ipak, nije bio iznenađen: "Razgovarao sam s nekim igračima prije dolaska u Zagreb i rekli su mi da je ovo najbolje mjesto za igrati hokej, s najboljim navijačima".

"Mislim da nikad prije nisam igrao utakmicu na otvorenom, barem se ne mogu sjetiti da jesam. Vjerujem da mi je ovo stvarno bio prvi put", dodao je.

Potom se osvrnuo na svoje zadaće u momčadi: "Moj je prvi posao obrana. Pruži li mi se prilika krenut ću prema naprijed i dati svoj doprinos ako ikako mogu. No, defenzivni su mi zadaci prioritet".

Dobro raspoloženi MacAulay smatra da će se brzo uklopiti u ekipu: "Došao sam u sjajnu skupinu momaka i odmah su me prihvatili. Osim toga, igrao sam protiv nekih od njih u ranijoj fazi karijere, a s nikim se nisam bio potukao".

Njegov se debi poklopio s potvrdom Medveščakovog ulaska u doigravanje. "Da, saznali smo na klupi netom prije raspucavanja da smo prošli. Htjeli smo dobiti i ovu utakmicu te dodati još dva boda na konto, ali samo saznanje o plasmanu u doigravanje nas iznimno raduje", ispričao je.

Upoznavanje sa samim gradom ostavio je neko buduće vrijeme: "Još nisam stigao obići Zagreb jer uglavnom sređujem papirologiju i useljavam se. Ali vjerujem da ću prvom prilikom otići u razgledavanje".

EBEL, međurunda

1LIWEST BW Linz (+4)1032:29+316
2Medveščak (+3)1031:29+214
3Alba Volán 1037:26+1114
4Red Bull Salzburg (+2)1032:42-1011
5KAC (+1)1026:28-29
6Telemach Olimpija 1035:39-49

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!