Zimski sportovi

"Nisam osjećao noge"

Antonija Pavlić • nedjelja, 24.01.2010.
"Nisam osjećao noge"
Foto: EPA

Julien Lizeroux preuzeo je vodstvo u ukupnom poretku Svjetskog kupa od Reinfrieda Herbsta i prije Olimpijskih igara u Vancouveru postao jedan od glavnih kandidata za zlato...

Julienu Lizerouxu malo je nedostajalo da obrani prošlogodišnji kitzbühelški trijumf, no ukupna žetva bodova u klasičnoj kombinaciji i slalomu može ga itekako veseliti i donekle anulirati žal zbog propuštanja prigode za pobjedu. Pogreška na srednjem dijelu staze možda mu je odnijela 20 bodova, no najbolji francuski skijaš nije nezadovoljan.

"Sretan sam zbog ostvarenja; nije mali uspjeh u Kitzbühelu stati na drugu stepenicu pobjedničkog postolja i biti četvrti u kombinaciji. Posebno mi je drago što sam pojedinim nevjernicima pokazao da je sve moguće. No, fizički sam veoma iscrpljen. U drugoj slalomskoj vožnji gotovo nisam osjećao noge", priznao je Lizeroux.

"Drago mi je što imam zadovoljstvo baš u Kitzbühelu prvi puta zaraditi crveni startni broj najboljeg u slalomu. Za mene je ovo bio izuzetno pozitivan vikend. Osvojio sam mnogo bodova i za ukupan poredak i za slalomski redoslijed, a i drugi sam puta za redom ovdje ostvario podij."

U prvoj vožnji držao je sedmo mjesto, a vrlo vjerojatno bi i pobijedio da nije napravio priličnu pogrešku u srednjem dijelu druge staze. "U prvoj vožnji sam bio preoprezan, mislio sam da će staza biti ledena. No, čvrsto sam odlučio da ću u drugoj vožnji skijati, kako na kraju ne bih žalio. Nisam osjećao noge, no dobro sam se orijentirao i na koncu uspio."

Istu poziciju prije druge vožnje osvojio je i prošle sezone u 69. izdanju Hahnenkamma, no tada je plasman popravio sve do pobjede. "Drago mi je zbog Felixove pobjede, dobar mi je prijatelj. Sada ću se pokušati što bolje oporaviti i odmoriti, jer nam slijedi veoma napornih 15-ak dana."

Česta postolja i najbolja slalomska forma u posljednje vrijeme ističu ga kao jednog od glavnih kandidata za olimpijsko zlato. "U 20 godina sam naučio što znači biti pod pritiskom. Ne smijem voziti defenzivno - u posljednjim utrkama sam dosta kalkulirao, a i dalje ostvarivao dobre rezultate. Francuska ima odličnu momčad i samo moramo dalje izgrađivati timski duh i nastaviti tako do Olimpijskih igara."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!