Tenis

10 mečeva uzastopce uzelo danak

Maja Giljanović • subota, 23.01.2010.
10 mečeva uzastopce uzelo danak

Ajla Tomljanović nije i četvrti turnir uzastopce i drugi u zadnja dva tjedna izborila polufinale. 16-godišnjakinja je nakon 10 pobjeda uzastopce u četvrtfinalu 25.000 $ vrijednog Challengera u Lutzu izgubila prvi set i Jamie Hampton predala u šestom gemu drugog.

Ajla Tomljanović je prošlu godinu okončala polufinalom u Bayamonu (De Los Rios) i finalom u Puebli (Broady), a 2010. otvorila prvom titulom u društvu seniorki (Larsson) i to iz kvalifikacija.

Nakon tri pobjede u kvalifikacijama i pet u glavnom ždrijebu u Plantationu (25.000 $) na 25-ici u Lutzu u prva dva meča nije izgubila ni set. Pobijedila je Aurelie Vedy 7:6, 6:2 u prvom kolu i Teodoru Mirčić 6:4, 6:2 u osmini finala.

Favorit je Zagrepčanka (302.) bila i u četvrtfinalu protiv Jamie Hampton jer u prilog 20-godišnje kvalifikantice (726.) govorila je samo svježina. Njih dvije su prošli tjedan u Plantationu igrale u paru (izgubile su u prvom kolu), ona sama je za razliku od Tomljanović izgubila u prvom kolu i singla i svježija joj u Lutzu nije dala popusta.

Hampton je osvojila izjednačen prvi set (7:5) i povela u drugom (3:2) kad je Tomljanović odlučila ne forsirati i riskirati ozljedu nego joj predati meč.

Lutz, četvrtfinale:
TOMLJANOVIĆ (Hrvatska) - Hampton (SAD, q) 5:7, 2:3 predaja Tomljanović

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

TenisWTA Tour
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!