Rukomet

"Francuzi su dobro prošli"

Antonija Pavlić • srijeda, 20.01.2010.
"Francuzi su dobro prošli"
Foto: Kristijan Komarica

Mađarski rukometaši nisu bili potpuno zadovoljni remijem protiv Francuske. Svjesni su bili da su prokockali veliku prigodu da svjetskim prvacima i olimpijskim pobjednicima skinu skalp, no nadaju se kako će to uspjeti već protiv Španjolske...

Svjetski rukometni prvak kreirao je najveće iznenađenje prvoga dana Europskog prvenstva u Austriji. Francuska je pred 3.500 gledatelja u Wiener Neustadtu remizirala s Mađarskom, a potonji su čak propustili i prigodu za slavlje.

"Mađari su postigli čudo i na tome im čestitam. Igrali su veoma dobro i bili agresivni, pružili su rukomet na najvišoj razini. Zaslužili su pobijediti", kratak, ali jasan bio je francuski strateg Claude Onesta.

Vezane vijesti

Nešto drukčijeg mišljenja bio je pak najbolji svjetski rukometaš Nikola Karabatić. "Mađari nas nisu iznenadili, znali smo da će utakmica biti tvrda i da nećemo lako stići do bodova. Imali smo dosta problema u realizaciji, a 'ubili' su nas promašaji zicera."

Bertrand Gile nije bio previše razočaran, svjestan je kako im predstoji odigrati još nekoliko utakmica. "Nisam razočaran, ništa nije izgubljeno. Solidno smo odigrali prvo poluvrijeme, no nismo se uspjeli na pravi način boriti s mađarskom agresivnošću. Uvidjeli smo određene slabosti u igri i pokušat ćemo ih ispraviti do sljedećeg ogleda."

"Bili smo pasivni i u obrani i u napadu. Ne znam što se dogodilo, morali smo znati da će se svaka momčad posebno pripremati protiv svjetskog i olimpijskog pobjednika. Sljedeća utakmica morat će biti odrađena mnogo bolje", ljutit je bio Didier Dinart.

Mađarski trener Istvan Csoknayi nije želio previše poletjeti, već je zažalio zbog propuštanja pobjede. "Osjećali smo da možemo izvući više od boda. Teško je naučiti dobivati izjednačene utakmice, no nadam se da ćemo u budućnosti imati više iskustva."

Nenad Puljezević također je istaknuo žal za prokockanim vodstvom. "Ostvarili smo veoma dobar rezultat, no malo sam i razočaran jer smo pet minuta prije kraja vodili s četiri zgoditka razlike. Francuska je velika momčad, ali na kraju su dobro prošli izvukavši bod."

Euro 2010. - Skupina I

1Hrvatska (+4)3134:123+119
2Island (+3)3163:149+148
3Danska (+2)3136:134+26
4Norveška (+2)3138:135+34
5Austrija (+1)3147:156-93
6Rusija 3140:161-210

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

RukometEuro 2010
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!