Zimski sportovi

Buffalo na vrhu Istoka

Matej Milanović • utorak, 19.01.2010.
Buffalo na vrhu Istoka

Buffalo je u Phoenixu osramotio domaćine i s pobjedom od 7:2 zasjeo na vrh Istočne konferencije. Visoke pobjede upisali su i Colorado protiv Edmontona, 6:0, te San Jose koji je protiv Calgaryja slavio sa čak 9:1...

Buffalo je u gostima kod Phoenixa poveo već u trećoj minuti, a dobro su otvorili i drugu trećinu u kojoj su u pet minuta zabili dva gola za 3:0. U 35. minuti napokon je stigao gol Kojota, no gosti su odmah vratili na tri razlike, a pred kraj dionice otišli i na 5:1.

Sabresi su pogodak postigli i početkom treće četvrtine, a do kraja dvoboja su obje momčadi zabile po jedan pogodak za konačnih 7:2 Buffala. Po tri boda su kod gostiju upisali Connolly, Vanek, Pominville i Hecht. Jako lošu večer su pak imali domaći vratari. Brizgalov je zaustavio samo deset od 13 pokušaja, a La Barbera 14 od 18. Tom pobjedom je Buffalo zasjeo na vrh Istočne konferencije.

Na Zapadu je Colorado s dva gola po trećini i ukupnih 6:0 ispratio Edmonton, zadnju momčad konferencije. Kyle Cumiskey je jedini upisao dva gola. Visoku pobjedu ostvarili su i Sharksi protiv Calgaryja. San Jose je slavio čak 9:1 s tri gola po trećini. Jedini pogodak gostiju stigao je pri rezultatu od 7:0. Samo Dany Heatley je upisao dva gola, a četiri boda je postigao Joe Pavelski. Kod Calgaryja su večer za zaborav naravno imali vratari. McElhinney je zaustavio svega devet od 12 udaraca, a Kiprusoff 28 od 34.

Predzadnji sastav Istoka, Toronto, u gostima je iznenadio četvrtu momčad na Zapadu, Nashville. U svega devet minuta igre gosti su postigli tri pogotka. Nashville se uspio vratiti s tri gola između 38. i 47. minute. Ipak, Toronto nije potonuo već je u 55. preko Phila Kessela stigao do pobjedničkog zgoditka za 4:3.

Odlično je na gostovanju krenuo i Saint Louis koji je nakon četiri minute vodio 2:0. No, Columbus je do 12. minute izjednačio s dva gola Raffija Torresa. U 35. minuti su domaći i poveli preko Ricka Nasha, a početkom zadnje dionice stigao je i gol za konačnih 4:2.

Tampa Bay je tijesno slavila protiv Caroline u okršaju dviju momčadi koje su na samom dnu Istočne konferencije. Gosti su do pobjede došli s jednim golom po trećini. Carolina je dvaput uspijevala izjednačiti gostujuće vodstvo, ali do trećeg pogotka domaći ipak nisu došli. Odlučujući gol zabio je Steve Downie.

U susretu Floride i Atlante zabijen je samo jedan gol kojim je Gregory Campbell u 38. minuti omogućio pobjedu Floridi. Svih 27 protivničkih udaraca obranio je pak Tomas Vokoun.

Dallas je pak protiv Minnesote zabio jedan gol u prvoj trećini, a s još tri pogotka u drugoj vodstvo je povećano na 4:0. Minnesota je uspjela zabiti jedan gol do kraja te druge trećine, a s dva gola u dvije i pol minute u trećoj dionici stigli su do minimalnog zaostatka od 4:3 pet minuta prije kraja. Ipak, do kraja susreta nisu više zabili te je Dallas ipak došao do pobjede.

Ottawa je razbila Boston u gostima. U svakoj od prve dvije dionice Kanađani su zabili po dva gola, a u trećoj četvrtini su oba sastava upisala po jedan pogodak za završnih 5:1. Najbolji na susretu bio je Daniel Alfredsson s tri gola. U zadnjem susretu večeri New York Islandersi su sa 4:0 svladali New Jersey. U prve dvije trećine su u svakoj zabili po dva zgoditka, dok u zadnjoj nije bilo pogodaka. Jedini je dva gola upisao Matt Moulson, a vrijedi spomenuti i da su Devilsi skupili svega 20 udaraca na protivnički gol.

Rezultati NHL, 18.01.2010:
Boston - Ottawa 1:5, Carolina - Tampa Bay 2:3, Colorado - Edmonton 6:0, Columbus - Saint Louis 4:2, Dallas - Minnesota 4:3, Florida - Atlanta 1:0, Nashville - Toronto 3:4, NY Islanders - New Jersey 4:0, Phoenix - Buffalo 2:7, San Jose - Calgary 9:1

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • ALGHAZANTH19.01.2010. u 17:31
    Mogli bi čak osvojiti vodeću poziciju uoči doigravanja ako taj karakter potraje.
    ALGHAZANTH
  • Share19.01.2010. u 16:16
    Mrski su mi pravo Sabbersi ali igraju sjajno.Imaju karakter i borbenost
    Share