Zimski sportovi

"Isplatilo mi se napadanje staze"

Antonija Pavlić • subota, 09.01.2010.
"Isplatilo mi se napadanje staze"
Foto: Dejan Popek

Lindsey Vonn nisu smetali ni loši uvjeti, ni slaba vidljivost i snijeg koji je neumorno padao prije i tokom njezine vožnje, da u Haus im Ennstalu u Austriji ubilježi svoju petu uzastopnu spustašku pobjedu u Svjetskom kupu. Drugo mjesto, po prvi puta u karijeri, pripalo je Nadji Kamer, a treće vrijeme ostvarila je Ingrid Jacquemod...

Skraćena staza i prilično loši uvjeti koji su danas dominirali u austrijskom Haus im Ennstalu nikako nisu pogodovali najboljoj svjetskoj skijašici Amerikanki Lindsey Vonn, no 26-godišnjakinja se uspješno borila i protiv toga, upisavši na koncu i petu nizanu spustašku pobjedu u Svjetskom kupu.

"Znala sam da će biti gusto čim je start pomaknut na najnižu moguću razinu. U tako kratkom spustu mjesta za pogreške jednostavno nema, a posebno ne po snježnom vremenu i u promjenjivim uvjetima", rekla je presretna pobjednica.

Vezane vijesti

"Kada uporno snježi i u takvim uvjetima izađete na stazu možete biti zadovoljni ako uopće dođete do cilja. Vožnje su u takvim situacijama obično uvijek spore, no ja sam napala stazu i to mi se, srećom, isplatilo."

Ruku koju je ozlijedila u veleslalomu u Lienzu u brzim disciplinama, priznala je, gotovo i ne osjeća. "Ruka je dobro, premda mi se ujutro činilo da je bila dosta kruta. Trenutačno zbog toga imam dosta problema s izlaskom iz startne kućice, kada se moram pošteno odgurati - posebno na ravnijim stazama. No, za sada sve to uspijevam nadoknaditi skijanjem.

Uvjete, o kojima je toliko pričala najbolja skijašica svijeta, najbolje je pak iskoristila Nadja Kamer, koja je na prsima nosila startni broj jedan. Mlada skijašica prvi se puta u karijeri slijedom toga plasirala na pobjedničko postolje.

"Uvijek je teško skijati prvi i ne znati usporedbu vožnje u odnosu na ostale skijašice. No, imala sam dobar osjećaj i presretna sam što se na postolju nalazim odmah do Lindsey", misli Švicarka.

Najstarija sudionica Svjetskog kupa Ingrid Jacquemod doskijala je do drugog postolja ove godine i prvog trećeg spustaškog mjesta u karijeri.

"Sretna sam zbog trećeg mjesta jer jučer nisam pružila dobar nastup. Volim izazove, a upravo to nam je nudila današnja utrka. Na ovakvoj stazi u snježnim uvjetima ne postoji puno mjesta za nadoknađivanje vremena i ispravljanje pogrešaka."

Sutra je u Haus im Ennstallu na rasporedu superveleslalom u kojem je Jacquemod ove sezone osvojila 3. poziciju u Lake Louiseu. "Trenutno sam jako zadovoljna. U superveleslalomu sam odlično otvorila sezonu i nadam se da ću i sutra odraditi dobru utrku."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • ALGHAZANTH09.01.2010. u 19:04
    Tko ne riskira taj ne profitira i u svakom slučaju isplati se potegnuti za bolji rezultat.
    ALGHAZANTH