Zimski sportovi

"U Ledenoj pokušavamo previše"

Goran Markuš, Borna Rupnik • nedjelja, 03.01.2010.
"U Ledenoj pokušavamo previše"
Foto: Kristijan Komarica

Nedjeljni susret Medveščaka i Graz 99ersa obilježit će između ostalog i podatak da u četiri dosadašnja ogleda još nijednom nije slavio domaćin. To je prokomentirao i kapetan hrvatskog predstavnika, Alan Letang...

Hokejaši Medveščaka i Graz 99ersa u međusobnim okršajima zasad nisu uspjeli osigurati veselje svojim navijačima u vlastitim dvoranama. Priliku za ispravljanje tog propusta prvi imaju Zagrepčani, a uzroke dosadašnjih poraza od Graza u Ledenoj dvorani potražio je i kapetan momčadi Alan Letang.

"Mislim da dio problema leži u nama. Pred svojim fantastičnim navijačima u Ledenoj dvorani možda pokušavamo i previše, trudimo se igrati atraktivno i lijepo, a tada smo skloniji napraviti pogrešku", rekao je sjajni branič Medvjeda.

"A momčad s tako uigranim sustavom poput Graza za to će vas kazniti", nastavio je Letang. "Jednostavno izgubite pak, skrivite prekršaj za isključenje ili im dopustite brojčano nadmoćni napad", kaže.

No, Medveščak marljivo radi na popravljanju tih problema, ističe kapetan: "Na treninzima dajemo sve od sebe kako ne bismo više olako gubili posjed. Sada znamo kako se suprotstaviti tako snažnim ekipama poput Graza".

Zato je ponudio recept za novu veliku pobjedu: "Protiv Red Bulla iz Salzburga odradili smo sve kako treba. Čekali smo svoju priliku, a pobjedonosni smo gol zabili s igračem manje. Ujedno pokušavamo smanjiti broj kažnjenih igrača jer prelako dobivamo isključenja".

EBEL, međurunda

1LIWEST BW Linz (+4)1032:29+316
2Medveščak (+3)1031:29+214
3Alba Volán 1037:26+1114
4Red Bull Salzburg (+2)1032:42-1011
5KAC (+1)1026:28-29
6Telemach Olimpija 1035:39-49

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!