Zimski sportovi

"Ne gledamo Olimpiju, gledamo gore"

Borna Rupnik • utorak, 29.12.2009.
"Ne gledamo Olimpiju, gledamo gore"
Foto: Davor Sajko

Aaron Fox bio je iznimno dobro raspoložen poslije utakmice s Red Bullom. Kako i ne bi, kada je Medveščak izvukao zadnje atome snage, obranio gotovo nemoguće i zatim zabio gol za pobjedu...

"Ovo je nevjerojatno", izjavio je napadač Medveščaka Aaron Fox nedugo poslije pobjede nad Red Bullom u produžetku (3:2). Medvjedi su tako konačno svladali i jedinog do danas nepobjedivog protivnika u ligi EBEL.

"Zabili smo sjajan gol nakon cijelog produžetka s igračem manje. Svaka čast Joelu Prpicu. Trebalo je imati hrabrosti i snage izdržati u toj situaciji, bilo je iznimno teško igrati sa samo trojicom u obrani. Zato je ova pobjeda sjajna", pričao je Fox.

Ljubljanska Olimpija izvukla je bod u Villachu te joj Medveščak sada u utrci za doigravanje bježi - osam. No, Fox se ne opterećuje Slovencima: "Mi ne gledamo dolje prema Olimpiji. Gledamo gore jer mislim da možemo uhvatiti sedmo ili šesto mjesto. I Alba Volan je večeras poražena".

"Drago mi je da je sve dobro završilo po nas", nastavio je, a osvrnuo se i na kritike upućene sudačkoj trojki. "Tanka je linija između uobičajenih i oštrih kazni. Nikome nije lako kada suci uzmu utakmicu u svoje ruke", kaže.

"Međutim, čini mi se da u ovom natjecanju krivac zaradi strogu kaznu čim protivnik ostane ležati na ledu. U SAD-u nije tako, ako je igrač stvarno ozlijeđen, u redu, netko treba snositi posljedice. Ali ako nije, treba ustati i igrati dalje. Treba biti pošten", rekao je Medveščakov igrač.

Sljedeći će dvoboj opet biti velik izazov. Vienna Capitalsi dijele prvo mjesto s Graz 99ersima. "Sada treba nastaviti s dobrim rezultatima u Beču. Nadamo se da će igrači Vienne dugo slaviti Novu godinu, piti cijelu noć i da će nas olako shvatiti", zaključio je nasmiješeni Fox.

EBEL, međurunda

1LIWEST BW Linz (+4)1032:29+316
2Medveščak (+3)1031:29+214
3Alba Volán 1037:26+1114
4Red Bull Salzburg (+2)1032:42-1011
5KAC (+1)1026:28-29
6Telemach Olimpija 1035:39-49

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik30.12.2009. u 00:12
    Fox se jako lijepo izrazio, treba biti pošten, Medvjedi su večeras pošteno pobjedili!!! :)
    Obrisan korisnik