Rukomet

Balić: "Nemam pojma što očekivati"

Vedran Attias • subota, 26.12.2009.
Balić: "Nemam pojma što očekivati"
Foto: Kristijan Komarica

Samo dan nakon što su Božićne blagdane proveli u krugu svojih obitelji, hrvatski rukometaši okupili su se u Zagrebu kako bi počeli s pripremama za Europsko prvenstvo u Austriji koje se igra u siječnju sljedeće godine...

Dobra i ugodna atmosfera vladala je u predvorju hotela u kojem je tradicionalno odsjela Hrvatska rukometna reprezentacija. Osim Božićnih blagdana za vrijeme kojih su igrači napokon dobili nekoliko slobodnih dana u utakmicama natrpanoj sezoni pa su zbog toga bili opušteniji nego inače, dobre atmosfere nikada ne manjka kada se skupe, prema Lini Červaru, najbolji hrvatski rukometaši.

Jedan od onih od kojih se očekuje puno pogodaka u Austriji svakako jest Ivan Čupić: "Veselimo se ponovnom okupljanju, bit će dobro vidjeti sve dečke i pripremiti se za novo natjecanje", kaže naše desno krilo pa nastavlja: "Zbog ozljede mi nema cimera Horvata, ali to je očito tako - jedan od nas uvijek mora nedostajati."

Vezane vijesti

Kada vidite Ivana Pešića prva stvar koja vam padne napamet jest pitati ga za zdravlje: "Sa zdravljem je sve u redu, bubreg radi kako treba i sve je dobro", kaže naš vratar pa nastavlja: "Napravit ću sve kako bi ušao među putnike za Austriju, a Lino će odlučiti tko od nas ide. Vjerujem da sam nominalno drugi golman iza Alilovića, ali svakako to treba potvrditi i na pripremama."

Jedan od dvometraša o kojima je izbornik Lino Červar pričao jest igrač Zagreb CO Jakov Gojun: "Moramo početi trenirati kako bi se što bolje pripremili. Idemo u pomlađenom sastavu koji će učiniti sve kako bi opravdao izbornikovo povjerenje. Atmosfera je super, a što se tiče očekivanja - uvijek idemo po medalju."

Naravno, igrači s pravom očekuju podršku navijača: "Sigurno ćemo imati veliku podršku navijača jer je Austrija blizu i nadam se njihovoj pomoći", kaže Gojun pa nastavlja o protivnicima: "Standardno; zna se tko su nam konkurenti, ali idemo utakmicu po utakmicu, bez opterećenja."

Hrvatska reprezentacija na svakom natjecanju ovisi o formi Ivana Balića koja pak ovisi o njegovom - zdravlju: "Malo je bolje nego prije pet dana, ali i dalje me boli kičma", kaže uz smiješak genijalni rukometaš pa nastavlja: "Pred nama su pripreme koje moramo odraditi što bolje i doći spremni u Austriju jer znamo kakav nas tamo ritam čeka. Obzirom da se promijenio sastav - nemam pojma što očekivati. Ne znam niti kako ćemo igrati obranu, niti tko će igrati, ali znam da se treba boriti", iskren je bio Balić pa dodao kako se nada potpori navijača: "Austrija je blizu, a naši navijači dolazili su svugdje za nama pa sam siguran da će ih i u Austriji biti veliki broj."

Euro 2010. - Skupina I

1Hrvatska (+4)3134:123+119
2Island (+3)3163:149+148
3Danska (+2)3136:134+26
4Norveška (+2)3138:135+34
5Austrija (+1)3147:156-93
6Rusija 3140:161-210

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik26.12.2009. u 16:00
    PRVACI!!
    Obrisan korisnik