Zimski sportovi

Premijerna pobjeda za Aufdenblatten

Antonija Pavlić • nedjelja, 20.12.2009.
Premijerna pobjeda za Aufdenblatten
Foto: EPA

Fraenzi Aufdenblatten pobijedila je u drugom superveleslalomu sezone u Val d'Isereu, ostvarivši prvi trijumf u karijeri u Svjetskom kupu. Druga pozicija pripala je njezinoj sunarodnjakinji Nadji Styger, dok je treće mjesto osvojila vodeća u poretku Svjetskog kupa Lindsey Vonn...

Švicarska specijalistica za brze discipline Fraenzi Aufdenblatten trećega dana natjecanja u Val d'Isereu ostvarila je premijernu pobjedu u karijeri, te se prvi puta plasirala na pobjedničko postolje u superveleslalomu.

Aufdenblatten je stazu O.K. odradila u vremenu 1:26.43, a jedine su joj se uspjele približiti sunarodnjakinja Nadia Styger na 23 stotinke sekunde, te Lindsey Vonn (+0.26). Amerikanka je veoma loše odradila prvi dio staze, u jednom trenutku imala je čak i 90 stotinki zaostatka, no sve je nadoknadila u donjem dijelu, te se ipak plasirala na pobjedničko postolje.

Sa 60 osvojenih bodova braniteljica Velikog kristalnog globusa odvojila se na prvom mjestu poretka najboljih svjetskih skijašica od Marije Riesch, s kojom je nakon superkombinacije dijelila čelnu poziciju.

Njemica je prilično loše odradila svoju vožnju, a imala je i otežan posao budući da je morala startati dva puta. Prije nje od utrke je, naime, morala odustati Anja Pärson (na stazi je bila žuta zastava), koja je jedina upisala brže prolazno vrijeme od Aufdenblatten. No na kraju je i dobro prošla budući da je nakon njih pad i težu ozljedu zadobila Francuskinja Marie Marchand-Arvier.

Četvrta pozicija pripala je Fabienne Suter, peta je Nadia Fanchini, a slijede ju na diobi šestog mjesta Dominique Gisin i Martina Schild, te Viktoria Rebensburg, Andrea Fiscbacher i Ingrid Jacquemod.

Svjetski kup, Val d'Isere, superG:
1. Fraenzi Aufdenblatten (Švicarska, ROSSIGNOL) 1:26.43
2. Nadia Styger (Švicarska, VOELKL) +0.23
3. Lindsey Vonn (SAD, HEAD) +0.26
4. Fabienne Suter (Švicarska, STOECKLI) +0.90
5. Nadia Fanchini (Italija, DYNASTAR) +1.02
6. Dominique Gisin (Švicarska, DYNASTAR) +1.07
6. Martina Schild (Austrija, VOELKL) +1.07
8. Viktoria Rebensburg (Njemačka, NORDICA) +1.10
9. Andrea Fischbacher (Austrija, ATOMIC) +1.18
10. Ingrid Jacquemod (Francuska, SALOMON) +1.40

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!