Zimski sportovi

Talijani dominantni u Alta Badiji

Antonija Pavlić • nedjelja, 20.12.2009.
Talijani dominantni u Alta Badiji
Foto: EPA

Na stazi Gran Ria u Alta Badiji koju je postavio austrijski trener najbolje su nastupili Talijani. Domaćim skijašima pripala je točno polovica mjesta u prvih deset, a to uključuje i najbolja tri - Massimillijana Blardonea, Davida Simoncellija i Manfreda Moelgga...

Na stazi Gran Ria u Alta Badiji prvu vožnju trećeg veleslaloma sezone najbolje su odradili domaći dečki - Talijani. Massimilliano Blardone startao je prvi i jedini anulirao pogreške, na vodeće se mjesto smjestivši s vremenom 1:18.62.

Drugo mjesto pripalo je s 10 stotinki zaostatka Davidu Simoncelliju, dok će zahvaljujući trećem mjestu 27. u drugoj vožnji startati Manfred Moelgg (+0.27).

Veleslalomski pobjednik iz Val d'Iserea prošloga tjedna zauzeo je 4. mjesto akumuliravši zaostatak od +0.34, peti je Šveđanin Markus Larsson, čast Francuza obranio je Cyprien Richard na šestom mjestu, a sedmi je još jedan Talijan Alexander Ploner.

Iza Marca Berthoda, Alberta Schieppatija i Thomasa Mermillolda Blondina na osmoj, devetoj i desetoj poziciji smjestila se trojka najvećih kandidata za ukupnu pobjedu, osvajanje Velikog kristalnog globusa. Aksel Lund Svindal na jedanaestom je mjestu sa zaostatkom od 1.58, tri stotinke slabije vrijeme ostvario je Ted Ligety, a samo stotinku za njim zaostaje Benjamin Raich.

Slabe prezentacije prikazali su trenutačno vodeći u ukupnom poretku Svjetskog kupa Carlo Janka (26. mjesto), a tek nešto bolji bio je njegov sunarodnjak Švicarac Didier Cuche - 19. pozicija.

Hrvatska je prvoga dana natjecanja u Alta Badiji imala tek jednog predstavnika, no Dalibor Šamšal po svom dobrom "starom" običaju, sa startnim brojem 62, nije završio utrku.

Svjetski kup, Alta Badia, veleslalom:
1. Massimilliano Blardone (Italija, SALOMON) 1:18.62
2. Davide Simoncelli (Italija, SALOMON) +0.10
3. Manfred Moelgg (Italija, FISCHER) +0.27
4. Marcel Hirscher (Austrija, ATOMIC) +0.34
5. Markus Larsson (Švedska, HEAD) +0.66
6. Cyprien Richard (Francuska, FISCHER) +0.70
7. Alexander Ploner (Italija, ATOMIC) +1.24
8. Marc Berthod (Švicarska, ATOMIC) +1.42
9. Thomas Mermillod Blondin (Francuska, SALOMON) +1.49
10. Alberto Schieppati (Italija, SALOMON) +1.55

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!