Zimski sportovi

"Uz sjajne navijače, naš je posao užitak"

Borna Rupnik • četvrtak, 17.12.2009.
"Uz sjajne navijače, naš je posao užitak"
Foto: Kristijan Komarica

Medveščak nakon iznimno važne pobjede nad Jesenicama u petak gostuje u Beču, a Mike Ouellette iznio je neka svoja razmišljanja o teškom gostovanju, svom napadačkom učinku i uživanju u zagrebačkom dresu...

Hokejaši zagrebačkog Medveščaka zasad odolijevaju napadima ljubljanske Olimpije i drže osmo mjesto u poretku lige EBEL, posljednje koje vodi u doigravanje. Velik dio zasluga ide na adresu kanadskog napadača Mikea Ouellettea, strijelca čak 20 golova za Medvjede.

On ipak prvo ističe udio svojih suigrača u vlastitim uspjesima: "Ne smatram se samo strijelcem, sebe vidim kao svestranog igrača. Imam sreću što igram u postavi s vrlo dobrim hokejašima poput Thomasa Guidarellija i Johna Hečimovića. Nas trojica zajedno funkcioniramo jako dobro".

"Ne želim da se moja vrijednost mjeri samo u pogocima", prenose službene ligaške stranice njegove riječi, "jer je za napadača jako važno da sudjeluje i u obrani".

Uvjerljiva pobjeda nad Jesenicama (7:2) bila je odličan prikaz hokeja u režiji raspoloženih napadača. "Kada se linije dobro mijenjaju sve bolje funkcionira. Tako je protiv Jesenica Aaron Fox upisao čak pet bodova", objašnjava Ouellette.

Protiv Vienna Capitalsa bit će neusporedivo teže, ističe: "Bečani su u impresivnoj seriji i teško je doći do bodova na njihovom terenu. Međutim, znali smo pobjeđivati na teškim gostovanjima".

"Pripremit ćemo se kao i uvijek - proučit ćemo video-zapise i prikladno ćemo trenirati. Ne bojimo se puta u Beč", najavljuje Mike Ouellette.

Kanađanin je bio pun pogodak uprave Medveščaka na čelu s Douglasom Bradleyem. "Doug je razgovarao sa mnom jer je znao da želim doći u Europu. Pružio mi je priliku da vratimo hokej u Hrvatskoj na sportsku kartu zemlje", komentira Ouellette.

"Uz sjajne navijače i odličnu momčad, taj nam posao predstavlja užitak", završio je prvi strijelac Medvjeda i jedan od najvećih idola zagrebačke publike.

EBEL, međurunda

1LIWEST BW Linz (+4)1032:29+316
2Medveščak (+3)1031:29+214
3Alba Volán 1037:26+1114
4Red Bull Salzburg (+2)1032:42-1011
5KAC (+1)1026:28-29
6Telemach Olimpija 1035:39-49

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • sraka18.12.2009. u 14:44
    Čim su novine prenjele da dolazi, znao sam da će to biti igračina. U naponu snage, afirmiran... Baš pravo ime iz AHL-a. Čak sam se čudio što će doći. Kapa do poda. U Hartfordu je igrao sam obranu i to posebno PK zadatke. Zato ne čudi što je dobar u čuvanju paka i što zna igrati na ogradi i zadržati... [više na forumu]
    sraka
  • Obrisan korisnik18.12.2009. u 00:19
    Ma zakon dečko !! Sjajan igrač i ljudina velika !!
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik17.12.2009. u 22:48
    tako stranac igra za naše klubove, kad vidim Mamića kako onom idiotu od nogometaša Samirru za svoj "uspjeh" daje veću plaću, dođe mi da dođem u Zagreb i svima im zaljepim šamarčinu.
    Obrisan korisnik