Zimski sportovi

Osborne-Paradise slavi, Kostelić 13.

Antonija Pavlić • nedjelja, 29.11.2009.
Osborne-Paradise slavi, Kostelić 13.
Foto: EPA

Manuel Osborne-Paradise pred svojim navijačima u Lake Louiseu upisao je prvu superveleslalomsku pobjedu u karijeri ispred dua Austrijanaca Benjamina Raicha i Michaela Walchhofera. Ivica Kostelić ponovno je odradio sjajnu utrku i osvojio pregršt bodova, te će iz Kanade otići s velikim osmijehom na licu. Utrku je obilježio i težak pad najboljeg kanadskog skijaša Johna Kucere...

Manuel Osborne-Paradise i John Kucera u prvom su superveleslalomu sezone Kanađanima donijeli dvostruke, iznimno pomiješane osjećaje. Prvospomenuti je s vremenom 1.32.93 pobijedio, upisavši prvu superG pobjedu u karijeri, dok je najbolji kanadski skijaš i svjetski spustaški prvak iz Val d'Iserea na lica zemljaka donio zabrinute poglede padom i teškom ozljedom, koja je ponovno prouzročila polusatnu stanku.

Jučer je, naime, u utrci spusta isti scenarij upriličio TJ Lanning ozbiljno povrijedivši lijevo koljeno, te doživjevši lakšu frakturu kralješka u vratu. Najveća kanadska uzdanica na predstojećim Olimpijskim igrama u Vancouveru nakon pada je permanentno prevezen u bolnicu, a više informacija bit će poznato nakon detaljnijih pretraga.

Druga pozicija iznenađujuće je pripala Benjaminu Raichu, koji je za Osborne-Paradiseom zaostao 24 stotinke sekunde, a posljednje mjesto na postolju uzeo je Michael Walchhofer. Četvrti je završio još jedan domaći skijaš Erik Guay, a rezultatski dobar dan za Kanađane upotpunio je Robbie Dixon na petoj poziciji.

Sa startnim brojem 43 iznenadio je Francuz Adrien Theaux, doskijavši do diobe šestog mjesta sa Švicarcem Carlom Jankom. Osmo mjesto pripalo je Tedu Ligetyju, dok je deveti bio Didier Defago.

Najbolji hrvatski skijaš Ivica Kostelić odradio je još jednu sjajnu utrku i s najboljim uvjetima - startao je prvi - stigao do 13. mjesta. Nastavio je tako Profesor dokazivati kako je u fenomenalnoj formi, nagovijestivši kako bi upravo ova sezona mogla biti ona u kojoj će biti u najvećoj snazi i ponovno se legitimno boriti za Veliki kristalni globus.

Natko Zrnčić-Dim solidno je odradio svoju vožnju i na koncu sa zaostatkom od 2.60 zasjeo na 37. poziciju.

Jučerašnji pobjednik i vodeći u poretku Svjetskog kupa Didier Cuche danas je odvozio nešto slabije i u konačnici završio deveti, a prilično "mršave" prezentacije pružio je i ostatak najvećih kandidata za Globuse u ovoj sezoni - Akselu Lundu Svindalu pripalo je 14. mjesto, a Bode Miller utrku je okončao bez bodova - kao 39.

Svjetski kup, Lake Louise, spust:
1. Manuel Osborne-Paradise (Kanada, ROSSIGNOL) 1:32.93
2. Benjamin Riach (Austrija, ATOMIC) +0.24
3. Michael Walchhofer (Austrija, ATOMIC) +0.62
4. Erik Guay (Kanada, ATOMIC) +0.75
5. Robbie Dixon (Kanada, ROSSIGNOL) +0.75
6. Adrien Theaux (Francuska, ROSSIGNOL) +0.86
6. Carlo Janka (Švicarska, ATOMIC) +0.86
8. Ted Ligety (SAD, Rossignol) +0.94
9. Didier Defago (Švicarska, ROSSIGNOL) +0.95
10. Didier Cuche (Švicarska, HEAD) +0.95
...
13. Ivica Kostelić (Hrvatska, FISCHER) +1.14
37. Natko Zrnčić-Dim (Hrvatska, ATOMIC) +2.60

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • Obrisan korisnik30.11.2009. u 07:52
    bio sam sa Ivicom kada je prije 10 godina pao u Beaver Creeku... i neopisivi je osjećaj vidjeti ga kako vozi - biti među 13 najboljih u svijetu, osvajati bodove u svim disciplinama... kao što je Ante jednom rekao, to isto kao da neki atletičar trči na 100m, 400m s preponama, 8000m i maraton - i u... [više na forumu]
    Obrisan korisnik
  • Obrisan korisnik29.11.2009. u 22:09
    Bravo majstore! Ovo je valjda ta sezona. Bodovi u svakoj disciplini, smješi se 1000 bodova. Čini mi se da ljudi ne shvaćaju da je Ivica jedan od najboljih skijaša ikada.
    Obrisan korisnik