Zimski sportovi

Blackhawksi opustošili San Jose

Ante Jukić • četvrtak, 26.11.2009.
Blackhawksi opustošili San Jose
Foto: EPA

Čak 14 utakmica odigrano je noćas u sjevernoameričkoj profesionalnoj ligi hokejaša. Na rasporedu je bilo nekoliko dvoboja za "prste polizati", a mi ćemo izdvojiti visoku pobjedu Chicago Blackhawksa na gostovanju u San Joseu, te novi domaći posrtaj ove sezone neuvjerljivih Detroit Red Wingsa...

Iako su u Kaliforniju doputovali sa sedam pobjeda u nizu, malo je tko mogao očekivati ovakvu predstavu Blackhawksa na uvijek vrućem ledu Shark Tanka. No, sjajna momčad Joela Quennevillea u potpunosti je demolirala Sharkse, kojima je ovo bio prvi domaći poraz ove sezone nakon "regularnog" dijela utakmice. Slavili su gosti s velikih 7:2, a pogotke su postigli Brouwer, Hossa (2), Sharp, Byfuglien, Seabrook i Madden. Katastrofu domaćina u samoj su završnici malo ublažili Boyle i Pavelski.

Među imenima strijelaca ističe se ono Mariana Hosse, kojemu je ovo bio prvi nastup za Chicago nakon prošloljetnog transfera iz Detroita. Zbog ozljede ramena, slovački je napadač tek noćas upisao debi za svoj novi klub, te je odmah dao do znanja koliko će veliko pojačanje biti za momčad iz vjetrovitog grada. S igrama koje trenutno pokazuju, i s Hossom u punoj formi, Blackhawksi su, nema sumnje, u najužem krugu favorita za osvajanje Stanley Cupa.

I dok Hossa uživa u lovorikama nakon premijerna dva gola u novom dresu, njegov bivši klub nikako uhvatiti pravu formu. Iako su uputili čak 40 udaraca na gol, Detroit Red Wingsi nisu uspijevali pronaći rješenja za Atlantinog vratara Paveleca, a to je moglo značiti samo jedno - novi poraz. Thrasherse je u vodstvo u prvoj trećini doveo Antropov, prednost je u drugoj udvostručio Kozlov, i odoše tako oba boda put Atlante.

Za razliku od San Josea i Detroita, Washington i Pittsburgh nisu dopustili poraze na domaćem ledu. Penguinsi su sa 3:1 bili bolji od Montreal Canadiensa, Capitalsi su s čistih 2:0 ispratili Buffalo Sabrese, a u listu strijelaca upisale su se i najveće zvijezde ovih dvaju momčadi, Sidney Crosby i Alex Ovečkin.

Od ostalih rezultata iznimno bogate NHL večeri, izdvojiti treba sedmu uzastopnu pobjedu Nashville Predatorsa (Legwand u produžetku za 4:3 u Denveru), te nastavak muka po Carolini, koja je novi poraz (2:3) upisala u Anaheimu. Pogotkom Dawesa u samoj završnici, Calgary Flamesi su ipak nekako uspjeli doći do 2:1 pobjede protiv Phoenix Coyotesa, a lagan posao na domaćem ledu nisu imali ni New Jersey Devilsi, koji su s 3:1 ispratili zahuktalu Ottawu.

U svim preostalim noćašnjim utakmicama slavili su gosti. s time da je jedino Philadelphiji, Torontu i Edmontonu to uspjelo nakon 60 minuta igre. NY Rangersi, Boston i St. Louis su, pak, za svoje pobjede morali raditi prekovremeno, sve do kaznenih udaraca.

NHL, rezultati, 25.11.2009: New Jersey - Ottawa 3:1, NY Islanders - Philadelphia 1:2, Washington - Buffalo 2:0, Tampa Bay - Toronto 3:4, Pittsburgh - Montreal 3:1, Florida - NY Rangers 1:2 (SO), Detroit - Atlanta 0:2, Minnesota - Boston 1:2 (SO), Dallas - St. Louis 3:4 (SO), Colorado - Nashville 3:4 (OT), Calgary - Phoenix 2:1, Edmonton - Los Angeles 1:3, Anaheim - Carolina 3:2, San Jose - Chicago 2:7

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!