Zimski sportovi

Stamkos slomio Atlantu

Krešimir Ferlak • ponedjeljak, 23.11.2009.
Stamkos slomio Atlantu
Foto: EPA

Nedjelja je donijela samo dvije utakmice na rasporedu NHL-a, ali uzbuđenja nije nedostajalo. Odličan susret odigrali su Atlanta i Tampa Bay, a riješio ga je Steven Stamkos u produžetku. Chicago je, s druge strane, slavio u Vancouveru, zahvaljujući dvojici novaka u ligi.

Odličnu utakmicu odigrali su Atlanta i Tampa u Philips Areni u gradu CNN-a. Gosti sa Floride su nakon dva perioda imali lijepih 2:0, ali su na kraju pobjedu osigurali tek u produžetku. Bila su to dva odlična perioda za Lightning, apsolutno su nadigrali Thrasherse, ali u zadnjih dvadeset minuta domaćini se bude i učinili su ovu utakmicu neizvjesnom.

U prvih dvadeset minuta nismo vidjeli golove, a Tampa je povela pogotkom Stephanea Veilleuxa u šestoj minuti drugog perioda. Povećanje vodstva stiglo je u posljednjim trenucima trećine, zabio je Ryan Malone i izgledalo je da Tampa ide prema pobjedi. Povratak Atlante počeo je nakon pet i pol minuta nastavka, a zabio je odlični branič Tobias Enstrom. Četiri minute kasnije Kurtis Foster vraća dva razlike gostima koji su se opet našli u dobivenoj poziciji.

Domaćini se nisu predavali i u razmaku od samo dvije minute stigli su do izjednačenja. Pogotke su postigli najstariji i najmlađi igrači u ekipi. Prvo je smanjio veteran Slava Kozlov koji ima 37 godina, a izjednačenje je donio 18-godišnji Evander Kane. Utakmica je otišla u produžetak, a da oba dva boda otputuju prema Tampi pobrinuo se Steven Stamkos koji je 15.-im pogotkom sezone donio slavlje gostima. Odlična utakmica i na kraju zaslužena pobjeda Tampe.

Drugi susret večeri odigrali su Vancouver i Chicago. Velika stvar za Canuckse bio je povratak Daniela Sedina kojeg nije bilo mjesec dana zbog ozljede noge. Međutim, naslovnice su mu ukrala dva rookiea u momčadi Chicaga. Finski vratar Antti Niemi je zaustavio svih 35 pokušaja Canucksa, dok je jedini pogodak na susretu postigao Bryan Bickell kojemu je ovo bila tek dvanaesta utakmica u karijeri, a zanimljivo da je te utakmice rasporedio u čak tri sezone.

Ne može se reći da je Vancouver igrao loše, imali su gotovo dvostruko više udaraca na vrata (35-18), ali Niemi je još jednom pokazao da bi se mogao boriti i za mjesto prvog vratara Chicaga, ako nastavi ovako u kontinuitetu. ˝Spektakularno!˝, izjavio je trener Chicaga Joel Quenneville te nastavio, ˝veliki trud, velika utakmica, a ovo je bila pobjeda koju je donio naš vratar˝. Za Niemija je odličan znak javna pohvala trenera, možda ubuduće dobije i više prilika na vratima Blackhawksa, koji su dobili sedmu utakmicu zaredom.

NHL, 22.11.2009: Atlanta – Tampa Bay 3:4 (OT), Vancouver – Chicago 0:1

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!