Zimski sportovi

Holcomb i Napier najuspješniji

Antonija Pavlić • nedjelja, 22.11.2009.
Holcomb i Napier najuspješniji
Foto: EPA

Okončana su natjecanja u bobu i skeletonu za sportaše i sportašice u Lake Placidu u New Yorku...

FIBT Svjetski kup u bobu i skeletonu ovoga je vikenda mjesto održavanja pronašao u Lake Placidu u New Yorku. Na stazi Mt. van Hoevenberg natjecali su se najbolji muški i ženski skeletonaši i vozači u bobu dvosjedu i četverosjedu, a upriličeno je i momčadsko natjecanje.

U ženskom skeletonu s pobjedama u obje utrke i vremenom 1:54.85 pobijedila je Kanađanka Mellisa Hollingsworth ispred Britanke Shelley Rudman i svjetske prvakinje Njemice Marion Trott. U redoslijedu Svjetskog kupa Hollingsworth se pobjedom pomaknula na vodeću poziciju sa 425 bodova; druga je Rudman sa 402, a slijede ih Amy Gough, Amy Williams i Michelle Kelly.

Mušku utrku skeletona osvojio je Nijemac Frank Rommel sa zbirnim vremenom 1:51.36, 48 stotinki ispred sunarodnjaka Sandra Stielickea i 49 ispred brončanog Latvijca Martinsa Dukursa. Potonji je unatoč trećoj poziciji zadržao prvo mjesto u ukupnom poretku sa 425 bodova, ispred Stiecklica sa 429 i Rommela sa 417.

Zlato u bobu dvosjedu u konkurenciji sportašica pripalo je vodećima u ukupnom poretku i pobjednicamaprve utrke u park Cityju Cathleen Martini i Romy Logshc. Drugo mjesto osvojile su za zaostatkom od 41 stotinke Sandra Kiriasis i Janine Tischer, dok je bronca pripala Kanađankama Kaillie Humphries i Heather Moyse.

U muškoj konkurenciji pobjedu s prvim podijem u Svjetskom kupu osvojio je Amerikanac John Napier u suradnji s partnerom Charlesom Berkleyjem. U vremenu 1:53.62 slavili su nad aktualnim svjetskim prvacima, Švicarcima Stevenom Holcombom i Ivom Rueeggom.

"Steve Holcomb prije utrke mi je savjetovao da se opustim i vozim kao da sam na treningu. To sam i učinio, i upalilo je", otkrio je Napier.

U ukupnom poretku Svjetskog kupa sa 402 boda vodi Holcomb, slijedi ga Ruegg sa 400, Aleksandar Zubokv sa 360, te Napier sa 353 bodova.

U natjecanju boba četverosjeda Holmcob i Napier su, pak, zamijenili pozicije; Holcomb je pobijedio sa 44 stotinke prednosti zajedno s Justinom Olsenom, Steveom Meslerom i Chrisom Tomaseviczem, dok je Napier zauzeo drugu poziciju u timu s Jamijem Moriartyjem, Stevenom Langtonom i Christoperom Fogtom.

Treća pozicija pripala je ekipi Austrijanca Wolfganga Stampfera, četvrti je bio Ivo Ruegg, dok je prvu petorku kompletirao vodeći u poretku Svjetskoga kupa Latvijac Janis Minnis. Bod manje od njega imaju Kanađanin Lyndon Rush, pobjednik u Park Cityju prošloga tjedna, i Holcomb.

Momčadsku utrku osvojili su Nijemci u sastavu Frank Rommel (muški skeleton), Sandra Kiriasis i Berit Wiacker (ženski bob), Thomas Florscgzetz i Mark Kuehne (muški bob). Drugo mjesto pripalo je ekipi SAD-a, dok su treći bili Kanađani.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

Zimski sportoviOstalo
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!