Zimski sportovi

Myhrer vodeći, Kostelić solidan

Antonija Pavlić • nedjelja, 15.11.2009.
Myhrer vodeći, Kostelić solidan
Foto: Nikola Movrić

Ivica Kostelić solidno je odradio prvu vožnju slaloma u Leviju. Za vodećim Andreom Myhrerom zaostaje tek pola sekunde, što mu daje veliku mogućnost dobrog plasmana na koncu druge vožnje. U razmaku od sekunde stisnulo se čak desetak skijaša, što nam garantira veoma uzbudljiv i neizvjestan završetak utrke...

Na snijegu Levija najbolju prvu vožnju "debitantskog" slaloma sezone pomalo iznenađujuće odradio je Šveđanin Andre Myhrer. Savršeno točnom vožnjom Myhrer je s trona detronizirao Francuze Juliena Lizerouxa i pobjednika u ovoj disciplini prošle sezone Jean Baptiste-Grangea, koji brani trijumf u Finskoj s prošlog izdanja.

Uzbudljivu drugu vožnju osiguralo je pak praktički desetak skijaša iza njih stiješnjeno u samo sekundu razmaka. Austrijanac Reinfried Herbst za vodećim zaostaje 43 stotinke, Mattias Hargin 49, Ivica Kostelić na šestoj poziciji akumulirao je okruglih pola sekunde zaostatka, Ted Ligety 52, Mario Matt 59, Giorgio Rocca 73, Manfred Pranger 82...

Najbolji hrvatski skijaš svoju je vožnju odradio korektno, mirno i sigurno, no, ne možemo se oteti dojmu - s primjesom rezerviranosti. Rekao je i sam Ivica u najavi kako mu plasman u prvom slalomu sezone i nije najvažniji, no s obzirom na veoma dobru poziciju prije druge vožnje mogao bi se pokušati i na glavu se "baciti" za bodovima.

Natko Zrnčić-Dim koji je sa starta krenuo 58. odradio je solidnu utrku, no nije se uspio plasirati u drugu vožnju - na koncu je zauzeo 39. mjesto. Dalibor Šamšal sa startnim brojem 60. imao je fenomenalan prvi prolaz - samo 61 stotinku slabiji od Myhrera, no u nastavku je nažalost ponovio svoju boljku - i odustao.

U prvoj vožnji pomalo su razočarali Benjamin Raich, koji je zbog veće pogreške na strmini zauzeo 13. mjesto, te povratnik na skijaške staze nakon stanke zbog odmora Bode Miller, koji je do samog kraja strepio za ulazak u drugu vožnju - na kraju je završio 30.

Svjetski skijaški kup, Levi, skijaši:
1. Andre Myhrer (Švedska, NORDICA) 55.99
2. Julien Lizeroux (Francuska, DYNASTAR) +0.09
3. Jean Baptiste-Grange (Francuska, ROSSIGNOL) +0.27
4. Reinfried Herbst (Austrija, BLIZZARD) +0.34
5. Mattias Hargin (Švedska, NORDICA) +0.40
6. Ivica Kostelić (Hrvatska, FISCHER) +0.41
7. Ted Ligety (SAD, ROSSIGNOL) +0.52
8. Mario Matt (Austrija, SALOMON) +0.59
9. Giorgio Rocca (Italija, SALOMON) +0.73
10. Manfred Pranger (Austrija, VOLKL) +0.82
...
39. Natko Zrnčić-Dim (Hrvatska, ATOMIC) + 2.35

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!