Košarka

Zabočani deklasirali Kaštelane

Goran Markuš • nedjelja, 01.11.2009.
Zabočani deklasirali Kaštelane
Foto: Goran Markuš

Nošeni tek minulom gostujućom pobjedom nad Splitom košarkaši Zaboka sjajnim su prvim poluvremenom pobjegli gostima iz Kaštela koji se niti značajno boljim nastupom tijekom ostatka susreta jednostavno nisu uspjeli vratiti u utakmicu...

Nakon domaćeg poraza u samoj završnici prvog ovosezonskog domaćeg susreta nije se pisalo baš najbolje za jedine Zagorce u A-1 ligi, no drugo kolo donijelo je veliko slavlje na vrućim Gripama koje je Zabočanima nedvojbeno dalo nova krila, a o kolikoj se motivaciji radi sinoć su najbolje osjetili Kaštelani koji se sa gostovanja u Bedekovčini vraćaju sa velikih 19 poena "manjka".

Neočekivano agresivno domaćini su otvorili susret protiv debitanata u A-1 ligi, Kaštela koji su već nakon prve četvrtine zaostajali respektabilnih šest poena. Pokušali su se gosti tricom pa čak i zakucavanjem probuditi, no sjajni domaćini ništa nisu prepustili slučaju i nošeni sjajnom igrom pod košem vrlo brzo bježe na ogromnih + 15 koje čuvaju do samog kraja poluvremena.

Vezane vijesti

Puno ozbiljnije gosti otvaraju treći period, no kad god bi razlika otišla ispod 20 poena domaćini ubacuju u višu brzinu i ubrzo ponovno grade sigurnu rezultatsku razliku. U dva navrati Kaštelani su uspjeli "izboriti" - 15, no nakon kratkog timeouta Zabočani se vrlo brzo i koncentrirano vraćaju ponovno preuzevši potpunu kako rezultatsku tako i igračku inicijativu na terenu.

Iako je pred sam kraj utakmice trener domaćina, Dragutin Črnjević u igru počeo ubacivati mlade nade momčadi, igrače poput Antonija Črnjevića Zabočani susret privode kraju sa i više nego respektabilnih 19 poena prednosti što im osigurava odlično treće mjesto nakon svega tri kruga ovosezonskog izdanja A-1 lige.

Iako je momčad sa sjajnih 16 poena i devet skokova nedvojbeno predvodio Ante Krapić svakako moramo spomenuti i Gorana Marića koji je tijekom svega deset minuta na terenu upisao deset poena uz odlična četiri skoka i to kad se susret prelamao - na samom početku. Naravno, tu je i Igor Peklarić (13 poena) kao i uvijek prisutan dvojac Robert Lež (12 poena, 2 skoka) - Veljko Budimir (10 poena, 5 skokova). Sa 19 poena i dvije asistencije goste je predvodio odličan Stipe Rezić.

U četvrtom kolu koje je na rasporedu već idućeg vikenda Zabočani ugošćuju košarkaše Borika dok će dvoranu mladih Kaštelana posjetiti trenutno predzadnja momčad lige, Svjetlost.

A-1 liga

  • Rezultati
  • Ljestvica

3. kolo

Dubrava91:76Trogir
Sonik Puntamika69:60Split
Zabok83:64Ribola Kaštela
Vrijednosnice Osijek84:95Šibenka
Dubrovnik80:90Slavonski Brod
1Zabok 126+97
2Slavonski Brod 126+55
3Trogir 126+40
4Vrijednosnice Osijek 117-2
5Sonik Puntamika 108+46
6Split 99+85
7Dubrava 810-44
8Dubrovnik 711-52
9Šibenka 513-135
10Ribola Kaštela 414-90

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!