Zimski sportovi

Neočekivani junak u Philadelphiji

Ante Jukić • ponedjeljak, 26.10.2009.
Neočekivani junak u Philadelphiji

Utakmicama u Philadelphiji, Los Angelesu i Vancouveru, zaključen je još jedan uzbudljivi tjedan u najjačoj hokejskoj ligi svijeta. Jedini uspješan nedjeljni gost bili su San Jose Sharksi, koji su na krilima neočekivanog junaka "pomeli" domaće Flyerse...

Nakon što su večer ranije izborili tijesnu pobjedu u Atlanti, San Jose Sharksi "skočili" su do Philadelphije i još jednim gostujućim slavljem zaključili svoj iznimno uspješan vikend. Za rušenje teško osvojive utvrde Flyersa, Wachovia Centra, najzaslužniji je Manny Malhotra, koji je s dva pogotka u drugoj trećini prelomio dvoboj u korist momčadi iz Kalifornije.

Prvih 20 minuta utakmice okončano je rezultatom 1:1 (Heatley doveo Sharkse u vodstvo, izjednačio Powe), a onda je Malhotra u samo dvije minute sredinom drugog perioda postigao dva pogotka i osigurao epitet igrača utakmice. Zanimljivo, centar Sharksa u prvih deset utakmica nove sezone nije upisao niti jedan poen, da bi naznake buđenja pokazao u subotu protiv Thrashersa, kada je zabilježio jednu asistenciju. Konačnih 4:1 za Sharkse u posljednjoj je trećini postavio još jedan čovjek iz sjene, Jed Ortmeyer.

Columbus Blue Jacketsi nisu uspjeli spojiti pobjede u Anaheimu i Los Angelesu. Odmah nakon subotnjeg slavlja u Phoenixu, LA Kingsi sjeli su u avion, vratili se kući i ispratili goste iz Columbusa s visokih 6:2, čime su još jednom potvrdili sjajnu formu s početka nove sezone.

Sve je u Staples Centru bilo riješeno nakon 25 minuta igre, budući da su Kingsi u tom razdoblju, golovima Handzusa, Kopitara i Stolla, otišli na velikih 3:0. Iako su dvaput smanjivali rezultat (Vermette za 1:3, Huselius za 2:4), Blue Jacketsi nisu uspjeli ozbiljnije ugroziti pobjedu domaćina, u čijim su redovima utakmicu s dva gola završili Kopitar i Frolov.

Dva pogotka, ali sveukupno na obje strane, vidjeli su u nedjelju gledatelji u Vancouveru, gdje su domaći Canucksi rezultatom 2:0 slavili u kanadskom obračunu protiv Edmonton Oilersa. Strijelci za Canuckse, koji, čini se, polako hvataju "radnu temperaturu", bili su Grabner i Henrik Sedin.

NHL, rezultati, 25.10.2009: Philadelphia - San Jose 1:4, Los Angeles - Columbus 6:2, Vancouver - Edmonton 2:0

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!