Zimski sportovi

"Pobijedio sam zbog težine"

Antonija Pavlić • nedjelja, 25.10.2009.
"Pobijedio sam zbog težine"
Foto: Davor Sajko

Didier Cuche svjestan je kako je veleslalomsku utrku nauštrb Amerikanca Teda Ligetyja odnio u donjem, položenom dijelu staze. "Teži sam od Ligetyja i to je donijelo prevagu", priznao je Švicarac.

Didier Cuche dvjema sjajnim vožnjama na premijeri nove sezone u Söldenu stigao je do jubilarne desete pobjede u Svjetskom kupu. Švicarac na skijaškim padinama slovi kao velika konstanta, a upravo to, sjajnu formu već na startu nove sezone, pokazao je i u Austriji.

"Zadovoljan sam, premda mi ne bi bilo teško niti da sam osvojio drugo mjesto. Sezona je tek počela i pred nama je još puno borbe. Odvozio sam agresivno i na glavu u drugoj vožnji jer nisam imao veliku prednost. Nije bilo jednostavno uopće doći do cilja jer staza nije bila u najboljem stanju", rekao je Švicarac.

"Ne želim pričati protiv organizatora, reći ću samo da je staza bila dosta nezgodna. Posljednjih dana nismo imali sreće s vremenom; naglo je zatoplilo i zbog toga su se na stazi pojavili hupseri", rekao je na pitanje o kvaliteti staze na koju su se u posljednja dva dana mnogi žalili.

Najbolju drugu vožnju od prve trojke odradio je drugoplasirani Amerikanac Ted Ligety. Cuche je, ipak, uspio slaviti i usprkos tomu i to ponajviše zahvaljujući prvoklasno odvoženom ravnom, položenijem dijelu staze.

"Zašto sam u obje vožnje najbolje odradio donji dio staze? Teži sam, pa brže idem", kroz smijeh je zaključio.

Primjerke na stazu imao je i spomenuti Ligety. "Teren je bio dosta grbav. Bila je ovo definitivno moja najteža utrka ovdje, no ujedno sam se osjećao i fenomenalno. Zadovoljan sam ulaskom u sezonu, premda moram popraviti neke pogreške koje sam primijetio u vožnji."

"Utrku s Cucheom izgubio sam na 'spustaškom', ravnom dijelu staze. Bio sam puno prespor u donjem dijelu, to je jedna od stvari koje moram ispraviti", svjestan je.

Kako je ponovno trenirati s Bodeom Millerom? Nekoliko godina Bode je trenirao samostalno, no sada se odlučio ipak vratiti "staromodnom" načinu. "Presretni smo što je Bode ponovno s nama. Dobro je što možemo odmjeravati snage na treninzima, posebno je to važno mladim dečkima koji se tek probijaju."

Svjetski veleslalomski prvak iz Val d'Iserea mladi Carlo Janka trećim mjestom potvrdio je klasu i formu i "podebljao" švicarski uspjeh u Austriji. "Prva utrka uvijek je najteža. Ne znaš na čemu si i što možeš očekivati, kakva ti je forma u odnosu na ostale. Nisam nezadovoljan tek trećim mjestom, ovakav ulazak u sezonu za mene je odličan."

Još jedan odličan veleslalomaš u švicarskim redovima, koji bi fantastično upotpunio trio, Daniel Albrecht još uvijek se oporavlja od teške ozljede. "Albrecht nam jako nedostaje, veoma nam je žao što nije s nama. Usprkos svim problemima, želimo pokazati da smo prava momčad."

Što dalje? "Slalom nije moja disciplina, umjesto puta u Levi radije ću se fokusirati na brze discipline."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!