Ostali sportovi

Porgras uči na težak način

Maja Giljanović • nedjelja, 18.10.2009.
Porgras uči na težak način
Foto: EPA

Djevojka od 15 godina Ana Porgras je prokockala dvije šanse u tri dana. Najmlađa među 24 finalistice višeboja i najmlađa među osam najboljih gimnastičarki svijeta na gredi, nije uspjela kapitalizirati pole iz kvalifikacija ni u višeboju u petak, ni dva dana poslije na gredi...

Ana Porgras je nakon prvog mjesta u kvalifikacijama višeboja u finalu osvojila tek sedmo mjesto, a deja vu je dva dana poslije doživjela u finalu na gredi. U kvalifikacijama, naime, talentirana je 15-godišnjakinja tri godine prije Olimpijskih igara u Londonu zauzela prvo mjesto (14,850), u finalu je, međutim, osvojila samo 13,425 i zaslužila ponovno sedmo mjesto.

Svoju šansu nije prokockala Deng Linlin. Sićušna 1,40 m visoka Kineskinja - Deng je jedna od curica o kojoj je Svjetska gimnastička federacija pokrenula istragu oko dobi i mogućnosti nastupa na Olimpijskim igrama u Pekingu gdje su Deng, svjetska prvakinja na razboju He i ostale osvojile ekipnu titulu samo da bi se zadovoljila dokazima Kineskog saveza (pitanja je nakon Pekinga postavljao primjerice i jedan Bela Karoly) i proglasila ih uistinu 16-godišnjakinjama - osvojila je svoju prvu pojedinačnu medalju na najvećim natjecanjima.

Deng je osvojila 0,550 boda više nego koliko joj je u kvalifikacijama donijelo treće mjesto i slavila (15,000) ispred Australke Lauren Mitchell (14,875) na drugom i Amerikanke Ivane Hong (14,550) na trećem mjestu. Jedina preostala Europljanka u finalu Talijanka Elisabetta Preziosa je peta, četvrta je, pak, Un Hyang Kim, šesta brončana u višeboju Koko Tsurumi i posljednja Yang Yilin.

Greda, Z:
1.DENG (Kina) 15,000
2.Mitchell (Australija) 14,875
3.Hong (SAD) 14,550
...

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!