Košarka

Tijesno slavlje gostiju

Goran Markuš • nedjelja, 18.10.2009.
Tijesno slavlje gostiju
Foto: Goran Markuš

Zahvaljujući koncentriranijoj i sigurnijoj završnici Trogirani se sa vrućeg gostovanja kod Zaboka vraćaju sa prvom ovosezonskom pobjedom na kojoj najviše mogu zahvaliti sinoć izuzetno raspoloženom Toniju Bizaci...

Obje momčadi krenule su prilično "labavo" u susret i samo je nekoliko loše izrađenih šuteva uz poneki promašaj apsolutnih "zicera" zadržalo rezultat unutar normalnih okvira nakon uvodnih deset minuta igre. Iako su domaćini bolje otvorili utakmicu gosti su ti koji su se u takvoj situaciji bolje snašli te mirnom i sigurno igrom zadržali su malih +2 nakon prve četvrtine.

Međutim, nošeni glasnom podrškom s tribina košarkaši Zaboka puno čvršće, posebice u obrambenim zadaćama, kreću u drugu četvrtinu te nakon dvojbene odluke suca uspijevaju se dočepati lopte i rade 6:0 seriju. Niti kratki time-out ne spašava goste koji vrlo brzo gube loptu što sjajni nekadašnji igrač Cedevite, Ivan Tomeljak (17 poena, 7 asistencija) zna iskoristiti i novom tricom Zabok bježi na +9.

Nakon dva slobodna bacanja gostujućeg Tonija Šode (18 poena, 4 skoka), nažalost po domaćina, dolazi do "hladnog" perioda za Zabok koji u idućih pet minuta ne ubacuje niti jedan poen. Međutim, Trogirani to nisu uspjeli iskoristiti i do poluvremena se tako tek približavaju na pet poena razlike.

Treća četvrtina vratila je neizvjesnost na teren. Gosti su odmah vrlo odlučno krenuli po izjednačenje, no Zabočani nisu popuštali do posljednje minute kada Trogirani konačno preuzimaju vodstvo sa minimalnim poenom prednosti. Na opće slavlje u dvorani uoči odlučujućih deset minuta igre Milan Kolovrat (3 poena, 4 skoka) tricom ipak vraća Zabok na +2.

Lagan pad igre domaćina nastavio se i u završnici te nošeni večeras nevjerojatno "nabrijanim" Tonijem Bizacom koji u završnici zabija 15 od svojih 33 poena Trogirani ponovno preuzimaju vodstvo i mirno privode susret kraju. Tricom najprije sjajnog Tomeljaka, a zatim i Danijela Krajačića (10 poena) domaćini su u dva navrata stigli do minimalnog zaostatka, ali bliže od toga jednostavno nije išlo.

Uz već spomenutog Bizaca i Šodu ne smijemo zaboraviti niti na bivšeg Zagrebaša, Luku Drezgu koji je za 35 minuta upisao sasvim solidnih 14 poena i šest skokova. S druge strane uz Tomeljaka i Budimira svakako vrijedi spomenuti i visokog Antu Krapića koji je svoje 32 minute iskoristio za 17 poena i četiri skoka.

A-1 liga

  • Rezultati
  • Ljestvica

1. kolo

Split89:82Ribola Kaštela
Zabok73:76Trogir
Vrijednosnice Osijek107:84Dubrovnik
Dubrava88:69Slavonski Brod
Sonik Puntamika75:69Šibenka
1Zabok 126+97
2Slavonski Brod 126+55
3Trogir 126+40
4Vrijednosnice Osijek 117-2
5Sonik Puntamika 108+46
6Split 99+85
7Dubrava 810-44
8Dubrovnik 711-52
9Šibenka 513-135
10Ribola Kaštela 414-90

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!