Rukomet

Červar slomio ruku, EP pod upitnikom

Ivana Strahija • četvrtak, 15.10.2009.
Červar slomio ruku, EP pod upitnikom
Foto: Kristijan Komarica

Izbornik hrvatskih rukometnih reprezentativaca slomio je u srijedu ruku, a lom nije bezazlen, pa je pod sumnju stavio svoje sudjelovanje na Europskom prvenstvu u Austriji.

Čim se maknuo iz Hrvatske, odmah su ga sustigle nezgode, sam je prokomentirao karizmatični Lino Červar nakon što je noć proveo u bolnici u Skopju, pošto je slomio ruku.

Do nezgode je došlo tijekom derbi utakmice Červarovog Metalurga protiv Vardara, kojeg su Červarovi rukometaši dobili, ali je kraći kraj ipak izvukao naš rukometni stručnjak. On je nedugo pred kraj utakmice, u svom karakterističnom stilu, ljut zbog propuštenog zicera svojih igrača, pokušao nogom šutnuti bocu s vodom, no poskliznuo se i nezgodno pao baš na ruku.

Užasni prizor otvorenog prijeloma desne šake mnogima u dvorani izazvao je duboki uzdah, a uz pomoć prisutnih medicinskih stručnjaka obje ekipe Červaru je brzo pružena prva pomoć. Ozljedom su se zatim pozabavili specijalisti, a prognoza je optimistična, iako oprezna, a spominje se mogućnost operacije ukoliko kontrola za sedam dana ne pokaže zadovoljavajući napredak u zarašćivanju rane i kosti.

Potišten zbog ozljede i pod utjecajem jakih bolova Lino Červar izrazio je svoju sumnju u oporavak do Europskog prvenstva, te posljedično mogućnost da ni neće sudjelovati u toj akciji hrvatske reprezentacije. No, vjerojatno se radi tek o trenutnoj depresiji, pošto se od trenera ni ne očekuje da radi šakama.

Mnogobrojnim medaljama ovjenčanom hrvatskom strategu u međuvremenu sa svih strana svijeta stižu želje za skori oporavak, pa će mu to vjerojatno popraviti raspoloženje.

Euro 2010. - Skupina I

1Hrvatska (+4)3134:123+119
2Island (+3)3163:149+148
3Danska (+2)3136:134+26
4Norveška (+2)3138:135+34
5Austrija (+1)3147:156-93
6Rusija 3140:161-210

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!