Nogomet

Zbog ozljede otpao i Olić!

Vedran Attias • petak, 09.10.2009.
Zbog ozljede otpao i Olić!
Foto: Kristijan Komarica

Na posljednjem treningu hrvatske nogometne reprezentacije ozlijedio se Ivica Olić i gotovo sigurno otpao iz konkurencije za utakmicu u Kazahstanu pa je stručni stožer odmah reagirao i pozvao Matu Bilića...

Novi problemi za izbornika Slavena Bilića. Dugačkom nizu ozlijeđenih igrača Bilić mora dodati i - Ivicu Olića. Sjajni hrvatski napadač ozlijedio je list desne noge na posljednjem treningu hrvatske reprezentacije i vrlo vjerojatno neće putovati u Astanu.

Olić je sam osjetio kako nešto nije u redu, a njegove riječi: "Osjetio sam pucanje prilikom udarca kao da me netko pogodio pračkom", ne ostavljaju veliku nadu u oporavak. Da stvar bude još gora, svi igrači koji su protiv Katara odradili poluvrijeme i više svoj su dio treninga odradili i otišli dok je Olić ostao pucati po golu; kakav peh.

Iako pregled još nije napravljen, Olićeve riječi ne ulijevaju povjerenje u njegov oporavak. Vrlo loše stanje s ozlijeđenim napadačima otvorilo je priliku Mati Biliću koji će po hitnom postupku doći u Rovinj i pokušati dobiti vizu za Kazahstan: "Od pet napadača četiri su nam ozlijeđena. Što god on pričao po medijima, mi Matu već dugo vremena pratimo", poručio je izbornik.

Stanje nije posebno dobro niti oko gležnja Nike Kranjčara koji je propustio trening, a ako se zna da se radi o istom gležnju koji je operirao i koji ga je udaljio s terena tri mjeseca - ne izgleda dobro.

Kako ne bi sve bilo crno, rendgen je pokazao kako Mandžukićeva noga nema oštećenja i on se priključuje normalnom treningu, Šimunić se također dobro oporavlja od ozljede, a postoji nada i oko nastupa Eduarda da Silve. Naime, pretrage su pokazale vidno poboljšanje oko stanja Arsenalova napadača.

S obzirom na prijašnju ozljedu Petrića i ovu Olića, uz dužno poštovanje ostalim napadačima naše nogometne vrste - Dudu bi svakako jako dobro došao.

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!