Košarka

Buzzer-Beater Bullsa u Londonu

Igor Maračić • srijeda, 07.10.2009.
Buzzer-Beater Bullsa u Londonu

Bogata predsezonska večer u NBA ligi donijela je mnogo zanimljivih susreta, prve minute raznih igrača, te dva susreta sa europskim štihom. Sunsi su u Phoenixu razmontirali Partizan, a rookie James Johnson je sa sirenom šokirao Jazzere u Londonu...

Odabran kao 16. pick na ovogodišnjem draftu, James Johnson, potopio je Jazzere sa strašnom premijerom (18 poena, osam skokova) i šutom za pobjedu. Uz njega je fantastičan bio domaći Deng koji je također upisao 18 koševa, uz pet asistencija i odličan postotak šuta. Ako se po jutru dan poznaje, Bullsi bi mogli biti vrlo pozitivno iznenađenje ove sezone. Utah je svog najboljeg strijelca imala u liku Paula Millsapa (18 poena), dok je Deron Williams za 25 minuta upisao 16 koševa. Goran Suton za šest minuta ubacio je dva poena uz tri skoka.

S velikim zanimanjem dočekana je prva utakmica novih-starih Cavaliersa, sa Jamesom i O'Nealom na čelu. Uspjeli su poraziti Bobcatse uz čak 18 igrača koji su osjetili parket. Jasno da se u toj situaciji teško individualno izdvojiti, što je donekle očekivano uspjelo Jamesu (15 poena). Shaq ih je zabio šest, uz tri skoka. Kod Charlottea nisu igrali novopečeni Chandler niti Boris Diaw, tako da je D.J. Augustin bio najefikasniji sa 12 poena, dok se odlično nadovezao Mohammed, sa deset koševa i osam skokova. Gerald Wallace nije pogodio niti jedan šut iz igre.

Vezane vijesti

Nakon dugo vremena 24 minute na parketu proveo je i Agent Zero što je iskoristio za slabašni šut i pet poena, ali i deset asistencija. Njegovi Wizardsi predvođeni sjajnim Jamisonom pobijedili su Memphis za koji nije nastupio Iverson. Dobru partiju zato je odigrao div Thabeet (šest koševa, po četiri skoka i blokade), no najbolji Grizzlie bio je, također novi igrač, problematični dečko Zach Randolph (deset koševa, 11 uhvaćenih lopti).

Bez Bosha i Turkoglua Raptorsi nisu mogli, te su poraženi na gostovanju kod Sixersa. Iguodala je bio standardno dobar sa 15 koševa i osam asista, a 17 poena upisao je Louis Williams. Raptor Andrea Bargnani pokazao je kako to rade Europljani pogodivši devet od 14 šuteva, za 22 poena.

Spursi su bili lišeni usluga Parkera, Duncana i Mcdyessa, čija je glavna uzdanica bio novopridošli Jefferson (šest poena). Povratnik Ginobili upisao je četiri koša, a svakako najbolji bio je DeJuan Blair, sa 16 poena i velikih 19 skokova. Šuterski su Mamuze odigrale slabo te su tako bile prilično lak zalogaj za Rocketse, koje je predvodio novak Chase Budinger sa 15 koševa u društvu sa Carlom Landryem (19 poena,sedam skokova).

Andre Miller očito se odlično snašao u svojoj novoj ekipi, Trail Blazersima, koji su porazili gostujuće Kingse. Miller je autor 16 poena i pet skokova, ali veliku večer imali su još dvojica igrača. Naime, poštenu partiju je pružio Greg Oden (18 poena, devet skokova) natuknuvši kako bi ovo možda mogla niti njegova sezona. Statistički je impresivan bio i Aldridge, sa 20 koševa, pet skokova i samo tri promašena šuta. Kod slabašnih Kingsa po 12 koševa imali su Martin, Evans i Thompson.

NBA rezultati:
Chicago Bulls - Utah Jazz 102:101
Washington Wizards - Memphis Grizzlies 101:92
Cleveland Cavaliers - Charlotte Bobcats 92:87
Philadelphia 76ers - Toronto Raptors 107:98
San Antonio Spurs - Houston Rockets 85:99
Portland Trail Blazers - Sacramento Kings 98:86

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

KošarkaNBAVideo
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!