Košarka

Roko uz slavljenike

Goran Markuš • petak, 18.09.2009.
Roko uz slavljenike
Foto: EPA

Uz četiri igrača iz pobjedničkih ekipa u Sportnetovu petorku dana, usprkos tužnom porazu od Slovenaca, uspio se ugurati i jedan Hrvat, Roko Leni Ukić...

Playmaker

Roko Leni Ukić (Hrvatska) - 35 minuta, 21 poen, 5 asistencija, 4 ukradene: Kilometrima daleko najbolji igrač Hrvatske večeras. Na obje strane terena Ukić je fantastično odrađivao svoj posao. Upravo je Roko najzaslužniji za visoko vodstvo i sigurnu igru naših reprezentativaca u prvom poluvremenu te je prava šteta što i u nastavku nije zadržao momentum.

Šuter

Vassilis Spanoulis (Grčka) - 41 minuta, 23 poena, 4 skoka, 7 asistencija: Bez pogovora prvo grčko ime u susretu sa Turskom. Podijelio je čak sedam asistencija, skupio četiri skoka i pogodio nevjerojatnih šest trica u osam pokušaja, no u pamćenju svih navijača ostat će ona pogođena sa nekih sedam i pol metara za + 6 vodstvo kad je bilo najvažnije, u samoj završnici produžetka.

Krilo

Boštjan Nachbar (Slovenija) - 24 minute, 12 poena, 5 skokova: Uzmemo li u obzir ozljedu Nachbar je odigrao puno bolje nego što se od njega realno i očekivalo, no čak i da je pogodio samo ona posljednja četiri poena koja su Slovencima donijela pobjedu zaslužio bi svoje mjesto na ovom popisu.

Krilni centar

Antonios Fotsis (Grčka) - 43 minute, 11 poena, 13 skokova: Uz Spanoulisa večeras jedan od nositelja grčke igre. Iako je postotak šuta pokvario gađanjem iza crte za tri poena čvrstom igrom i sa pregršt osvojenih lopti unutar reketa Grcima je donio toliko potrebnu premoć ispod koša.

Centar

Erazem Lorbek (Slovenija) - 39 minuta, 27 poena, 8 skokova, 3 ukradene: Prvo ime ne samo susreta, već i cijelog dana. Svih 39 minuta Lorbek je odradio na zavidnom nivou, pogađao kad god su mu naši to dopuštali, a svemu tome pridodao čak osam skokova i tri ukradene lopte. Nažalost po nas, iza ovog 25-godišnjeg Slovenca još je jedna večer za pamćenje.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!