Košarka

Spanoulis: "Niti u jednom trenutku nismo prestali vjerovati"

Branko Barić • petak, 18.09.2009.
Spanoulis: "Niti u jednom trenutku nismo prestali vjerovati"
Foto: EPA

Grci su u velikom obračunu s Turcima nakon dramatične završnice i produžetka uspjeli izboriti polufinale ovogodišnjeg Eurobasketa, a najzaslužniji za to je sjajni Vassilis Spanoulis.

"Niti u jednom trenutku nismo prestali vjerovati da možemo dobiti ovu utakmicu. Ovo je nova momčad s novim trenerom, novim igračima i novim idejama, ali svejedno smo ušli među četiri momčadi u Europi i to je velika stvar za nas. Pokušali smo igrati čvrsto u obrani svaki njihov napad i to smo danas stvarno dobro obavili", rekao je Spanoulis koji je ubacio 23 poena, od čega šest od ukupno deset grčkih trica.

Grci su mogli utakmici riješiti i ranije u produžetku, ali nekoliko neshvatljivih pogrešaka omogućilo je Turcima šut za pobjedu. "Bili su to teški trenuci za mene jer nisam mogao iskoristiti time-out i reći igračima da ne rade takve pogreške. Kontrolirali smo utakmicu većim dijelom, ali smo u posljednjim trenucima četvrte četvrtine potpuno izgubili kontrolu. No čestitke igračima što su se nastavili boriti i uspjeli na kraju pobijediti", rekao je grčki izbornik Kazlauskas nakon susreta.

Vezane vijesti

Susret je prokomentirao i Bogdan Tanjević: "U ovakvim utakmica jedna lopta odlučuje, a, eto, ovog puta smo mi ti koji smo izgubili". Smatra da nije slabija partija Asika jedini razlog za poraz: "Slažem se da Asik nije dominirao pod obručima kao na prijašnjim utakmicama, i da je gubitak bitke u skoku jedan od ključnih elemenata ove utakmice, ali ni ostali igrači nisu dovoljno pomogli Asiku u tom segmentu."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!