Zimski sportovi

Medveščak - Olimpija: Hoćemo reprizu

Borna Rupnik • petak, 18.09.2009.
Medveščak - Olimpija: Hoćemo reprizu
Foto: Davor Sajko

Sjajno je započela Medveščakova debitantska sezona u EBEL ligi, a koliko dugo može trajati pozitivan niz Zagrepčana testirat će i ljubljanska Union Olimpija, ekipa koja je u izravnom obračunu pokazala da je jača od Jesenica. U Domu sportova opet će biti pakleno...

Hokejaše zagrebačkog Medveščaka i u drugoj domaćoj utakmici čeka prepuna Ledena dvorana. Nakon Jesenica (pobjeda 6:5 u produžetku), u sklopu trećeg kola EBEL lige u hrvatsku metropolu stiže još jedan slovenski predstavnik, ljubljanska Olimpija. Naravno, i Olimpija je Medveščaku dobro poznat rival iz nekih starijih vremena.

Da nije sve u prednosti domaćeg terena igrači Enija Sacilotta dokazali su u Linzu, preokrenuvši vodstvo domaćina i izborivši se za prve gostujuće bodove (2:3 nakon kaznenih udaraca). Na taj su način sigurno podignuli razinu vlastitog samopouzdanja, ali i dali dodatnu vjeru publici da Medvjedi neće igrati samo na krilima početničkog zanosa, nego i opipljive kvalitete.

Kao moguću prevagu svakako treba istaknuti vratara Roberta Kristana, slovenskog reprezentativca i bivšeg člana "Zmajčeka", koji je u prva dva nastupa bio među najboljim pojedincima susreta, a u Austriji je domaćinima poskidao čuda. U odnosu na prošli tjedan, Medveščak će biti jači za Mikea Prpicha, koji će zaigrati kao ponosni otac.

Zbog teške ozljede ključne kosti izostat će Mato Mlađenović, ali su kanadskom treneru svi drugi igrači na raspolaganju. Stoga ne čudi dobro raspoloženje koje oslikava izjava najboljeg asistenta momčadi Aarona Foxa: "Prelijep je grad poludio za hokejem, osjećam se sjajno i igramo vrlo uspješno. Tko sam ja da se žalim?"

Stoga ne skriva da Medveščak kreće po novu pobjedu: "S podrškom pune dvorane imamo šanse. Možemo pobijediti Olimpiju - neki su domaći dečki već igrali s njima u Slovenskoj ligi. Sigurno su spremni".

Gosti iz Slovenije dolaze u punom sastavu, ali trener Dany Gelinas još neće moći računati na novopridošlog Stevena Kellyja, koji je s New Jersey Devilsima osvojio Stanley Cup. To je dobra vijest za Medvjede, a loša glasi da su tu vratar Norm Maracle, čovjek s iskustvom igranja u Detroit Red Wingsima, a premijerni će nastup imati i nekadašnji igrač Chicago Blackhawksa, Remi Royer.

Osim toga, Dany Gelinas smatra da buku s tribina može okrenuti u svoju korist. "Prvo, svi igrači bolje igraju pred ispunjenom dvoranom, pa tako i moji. Drugo, s obzirom da će sve biti puno domaćih navijača, Medveščak će osjećati pritisak, a mi nećemo", objasnio je, dodavši da ipak ne temelji taktiku isključivo na toj pretpostavci.

"Ne znam puno o Zagrepčanima, ali proučili smo snimku njihove utakmice protiv Jesenica", rekao je Olimpijin trener, čija je momčad u prvom kolu poražena od VSV-a iz Villacha (3:0), a potom je u slovenskom derbiju svladala Jesenice (4:1). Prognoze rezultata nisu potrebne - najvažnije je što se u Zagrebu hokej na ledu ponovno iščekuje s nestrpljenjem.

EBEL liga, treće kolo:
Medveščak Zagreb - Tilia Olimpija, 19:15

EBEL, međurunda

1LIWEST BW Linz (+4)1032:29+316
2Medveščak (+3)1031:29+214
3Alba Volán 1037:26+1114
4Red Bull Salzburg (+2)1032:42-1011
5KAC (+1)1026:28-29
6Telemach Olimpija 1035:39-49

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!