Košarka

Cuban uništio njemačke snove

Mihaela Bradovski • subota, 15.08.2009.
Cuban uništio njemačke snove
Foto: Nikola Movrić

Njemačka će na Eurobasketu u Poljskoj igrati bez svog najboljeg igrača Dirka Nowitzkog. Nowitzki nije dobio zeleno svjetlo za nastup kod vlasnika Dallasa Marka Cubana i tako ostavlja Njemačku s malim šansama za dobar rezultat u Poljskoj...

Godinama je Dirk Nowitzki nosio njemačku reprezentaciju i bio najzaslužniji za velike rezultate. Na predstojećem Europskom prvenstvu u Poljskoj Nowitzki neće nastupiti i biti će zanimljivo vidjeti što Njemačka može napraviti bez njega - stav javnosti je da ne može previše.

U priopćenju na stranicama Njemačkog košarkaškog saveza Nowitzki ističe kako je želio nastupiti, ali i da razumije želju svog kluba koji smatra kako mu je potreban odmor. Njemački košarkaški savez ne radi dramu iz toga već smiruje loptu. "S Markom Cubanom i Dallasom sjajno smo funkcionirali proteklih deset godina, pokazali su se kao odličan partner koji je Dirku uvijek omogućavao nastup", rekao je predsjednik Saveza Ingo Weiss.

Jasno je kako su ambicije igranjem i neigranjem Nowitzkog posve različite i toga je svjestan i izbornik Dirk Bauermann. "Njegov košarkaški pedigre, kvalitete vođe su svima dobro poznati, no nakon 11 sjajnih godina u dresu reprezentacije zaslužio je odmor. Niti jedna reprezentacija svijeta ne može nadoknaditi izostanak ovakve zvijezde, naše ambicije se njegovim neigranjem posve mijenjaju", rekao je Bauermann.

Nowitzki je definitivno izgubljen, a mogao bi biti izgubljen i drugi NBA-ovac Chris Kaman. Kaman je u kvalifikacijama za Olimpijske igre u Pekingu debitirao u dresu njemačke reprezentacije, međutim iza njega je sezona puna ozljeda i upitno je hoće li se priključiti reprezentaciji.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!