Nogomet

Svaguša: "Želim novi zamah i nove ljude"

Bernard Jurišić • subota, 08.08.2009.
Svaguša: "Želim novi zamah i nove ljude"
Foto: www.hajduk.hr

Činilo se da je vrijeme prijelaznih predsjednika i uprava konačno iza Hajduka. Međutim, danas je splitski klub dobio još jednog "v.d."-a, umjesto Mate Peroša na mjesto čelnog čovjeka Hajduka zasjeo je Joško Svaguša...

I Mate Peroš jedva je "progurao" godinu dana u Hajduku, a u prvim danima nove sezone Hajduk je dobio novog čelnika. Mjesto vršitelja dužnosti predsjednika kluba preuzeo je Joško Svaguša, poduzetnik i vlasnik lanaca pekara.

"Radit ću u interesu kluba i neću dozvoliti bilo čiji interes iznad klupskog. Hajduk je na prvom mjestu, on je institucija i ponos grada i za njega se živi. Nisam toliko poznat u javnosti, ali dokazao sam se u biznisu, jedna od mojih tvrtki slavi 60 godina postojanja, a preuzeo sam je u najtežim trenucima. Dokazao sam se u svom poslu i opravdat ću povjerenje NO-a koja mi je dala čast da budem na čelu kluba".

Svaguša je "intimus" splitskog gradonačelnika Željka Keruma, po čijem nalogu je i doveden u visoku poljudsko fotelju. Klub će voditi to definitivnog okončanja preoblikovanja i uknjiženja Grada kao većinskog vlasnika, no možda (p)ostane i dugoročnije rješenje.

"Jamčim svojom materijalnom i moralnom odgovornošću da ću ovaj klub do Skupštine voditi tako da ću dati sve od sebe i za to ne tražim nikakvu materijalnu naknadu. Vodit ću ga iz ljubavi, jer mi je bio san dobiti ovakvu priliku. Zato zahvaljujem gradonačelniku Kerumu na povjerenju da povedem ovu instituciju do uspjeha. Mislim da ga na tom putu neću iznevjeriti, kao ni sve ostale."

Kao i mnogi njegovi prethodnici, Svaguša je najavio "obračun sa svima". "Ne zanimaju me osobni interesi unutar Hajduka i tražim potporu u tome jer ovo je vrijeme kad je Hajduk dotakao dno i nije se lako uhvatiti ovakvog Hajduka, bez obzira na financijsku stabilnost. Split priznaje samo rezultate, a ne novac. Želim novi zamah i nove ljude, napraviti novi Hajduk koji će biti na ponos. U radu ću biti potpuno transparentan, navijači moraju sve znati i njih ne želim iznevjeriti."

Novi Hajdukov (privremeni) predsjednik kaže da će njegov posao biti u isključivom interesu kluba i njegovih navijača. "Ovakve navijače malo tko ima, ali ljudi su ogorčeni rezultatima i na to imaju pravo. Svu svoju pažnju posvetit ću njima, od trenutka kad sam saznao da ću postati v.d. predsjednika dobio sam više od 2.000 poruka."

Svaguša je već pozdravio momčad uoči puta u Koprivnicu, a putovat će i tamo kako bi dao podršku još jednom "v.d.-u" - treneru Jošku Španjiću i momčadi. "O organizaciji kluba još ne mogu pričati jer sam tek stupio na dužnost. U nedjelju sam u Koprivnici s momčadi, jer mislim da predsjednik mora biti s momčadi.

U Koprivnicu Hajduk sa svojim novim predsjednikom kreće danas, a derbi kola protiv Slavena igra se u nedjelju u televizijskom terminu u 20:15 sati.

SuperSport HNL

1Dinamo 3360:25+3575
2Rijeka 3364:25+3971
3Hajduk 3346:22+2461
4Osijek 3358:42+1651
5Lokomotiva 3345:36+947
6Varaždin 3336:42-639
7Istra 1961 3333:51-1837
8Gorica 3330:47-1735
9Slaven Belupo 3340:60-2033
10Rudeš 3315:77-627

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!