Automoto

"Potpuno neočekivana odluka"

Borna Rupnik • srijeda, 29.07.2009.
"Potpuno neočekivana odluka"
Foto: EPA

Iznenađujuća objava o povlačenju BMW-a iz svijeta Formule 1 zatekla je i jednog od njihovih vozača. Nick Heidfeld nije znao ništa o tom potezu, ali tvrdi da neće odustati od svojih ambicija...

BMW je na izvanrednoj konferenciji za medije u srijedu ujutro najavio svoj oproštaj s Formulom 1 na kraju sezone i tako unio novu dozu nemira među ljubitelje elitnog automobilističkog sporta.

Jedan od najrelevantnijih vozača za komentar ovog poteza svakako je Nick Heidfeld, koji ne samo da će po završetku sezone ostati bez poslodavca, nego gubi partnera s kojim surađuje od osnutka momčadi BMW Sauber 2006. godine, a prije toga je vozio i za momčad Williamsa, koju su tada pokretali BMW-ovi motori.

Vezane vijesti

"BMW-ova je odluka bila potpuno neočekivana. Žao mi je zbog svih zaposlenika u momčadi. Bila mi je čast raditi s njima tijekom proteklih godina", rekao je njemački vozač.

Premda je do kraja sezone ostalo još sedam utrka, Heidfeld se odlučio već sada početi pozdravljati sa suradnicima. "Želim im svima zahvaliti na podršci i na svemu što smo postigli". Svoj će dio posla, kaže, pošteno odraditi do kraja: "Dat ću sve od sebe da završimo sezonu što je bolje moguće".

Usprkos povlačenju BMW-a, Heidfeld nema namjeru dići ruke od Formule 1. "Neću gubiti iz vida svoju ambiciju da se uspnem na sam vrh. Nastavit ću razgovore o svojoj budućnosti u skladu s novim okolnostima", izjavio je.

Kao kandidat za upražnjeno mjesto istog se trena javio Joan Villadelprat, šef momčadi Epsilon Euskadi. Međutim, nađe li BMW Sauber kupca, Baski će morati pričekati neku novu priliku. Ili, ne bi više nikoga iznenadilo, neko novo odustajanje.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

AutomotoFormula 1
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!