Automoto

Weber: "Schumacher se neće vratiti"

Goran Markuš • utorak, 28.07.2009.
Weber: "Schumacher se neće vratiti"
Foto: EPA

Dugogodišnji menadžer sedmerostrukog svjetskog prvaka Michaela Schumachera opovrgnuo je sva nagađanja da bi se upravo iskusni Nijemac mogao naći u Massinom sjedalu na VN Europe...

I prije nego što se stanje Felipea Masse ustabililo mediji su počeli sa nagađanjima njegove zamjene u Valenciji te potpuno zanemarivši dvojicu testnih vozača Ferrarija najavili mogućnost povratka zvijezde "crvenog konjića", Michaela Schumachera.

Međutim, iako glasnogovornica sedmerostrukog svjetskog prvaka nije otklonila mogućnost prihvaćanja takve ponude od strane iskusnog Schumija njegov menadžer, Willi Weber potpuno otklanja mogućnost ovakvog raspleta.

Vezane vijesti

"Tko god da sjedne u crveni bolid u Valenciji neće to biti Schumacher. Nisam sto već sam 200 posto siguran u ovu izjavu", bez imalo ustručavanja još je jednom potvrdio Weber.

Kad je upitan može li ukratko objasniti svoju izjavu Weber spremno odgovara: "Pritisak bi bio enorman. Od njega se bi očekivala pobjeda bez obzira što nikad nije vozio ovaj bolid. Kad je Michael vozio približavao se savršenosti koliko god je to bilo zamislivo, a ovakvim potezom savršenstvo kakvo on poznaje bilo bi nedohvatljivo. Bilo bi to kockanje, a Schumacher se ne kocka."

Otklanjanjem mogućnosti nastupa Michaela Schumachera, ukoliko se Massa ne oporavi, Ferrari će vrlo vjerojatno biti prisiljen odabrati jednog od svoja dva testna vozača, Lucu Badoera ili Marca Genea.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

AutomotoFormula 1
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!