Ostali sportovi

Ambiciozno u Rim

Maja Giljanović • četvrtak, 09.07.2009.
Ambiciozno u Rim
Foto: Bruno Karadža

Svjetska prvakinja Blanka Vlašić u Rim je na treći od šest mitinga Zlatne lige otputovala 24 sata ranije od uobičajenog. Organizatori Golden Gale zbog obveza prema medijima olimpijsku viceprvakinju naručili još u srijedu...

Blanka Vlašić je nakon poslijepodnevnog treninga na Olimpicu izjavila: "Opuštena sam i veselim se novom izazovu. Obožavam skakati u Rimu. Golden Gala mi je jedno od omiljenih natjecanja što zbog blizine Splitu i mediteranske klime, što zbog činjenice da sam ovdje slavila posljednje tri godine".

Svjetska je prvakinja nakon trijumfa u Oslu (200 cm) prošli petak prva favoritkinja i u Rimu, a protiv Amerikanki Chauntie Howard i Amy Acuff, Talijanke Antoniette Di Martino (zlatne na Mediteranskim igrama prošli tjedan), Ruskinja Svetlana Školina i Viktorija Kljugina, Kazahstanke Marina Aitova, Francuskinje Melanie Skotnik i Poljakinje Karoline Gronau.

Najbolja iz Berlina (206 cm) Ariane Friedrich koja je propustila i Oslo (zbog nacionalnog prvenstva u Ulmu na kojem je ovog vikenda iz trećeg pokušaja preskočila 201 cm) propušta i Rim - Njemica se odlučila na Univerzijadu u Beogradu.

Blanka je prošle godine preskočila 200 cm (ispred Šlesarenko 198 cm), 2007. 202 cm (Bergqvist 200 cm) i 2006. 200 cm (Hellebaut 200 cm) - 2003. joj je 197 cm donijelo sedmo mjesto - a ovogodišnji su ciljevi: broj jedan izjednačiti se sa svjetskom rekorderkom (209 cm baš u Rimu na SP 1987.) Štefkom Kostadinovom u broju pobjeda (četiri) i broj dva poslati u povijest rekord mitinga koji je 2004. na 203 cm postavila Hestrie Cloete.

Svjetla pozornice uperena su i u Jelenu Isinbajevu (skok s motkom), Sanyu Richards (400 m), Damu Cherry (100 s preponama), Kerron Stewart (100 m), Kenenisu Bekelea (3000/5000 m) i Tera Pitkämäkija (bacanje koplja) koji su slavili i u Berlinu i u Oslu te su šestorka koja je preživjela u utrci za jack-potom.

Golden Gala starta sutra u 20 sati.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!