Ostali sportovi

Blanka u Oslu

Maja Giljanović • četvrtak, 02.07.2009.
Blanka u Oslu
Foto: Bruno Karadža

Svjetska prvakinja Blanka Vlašić sutra u Norveškoj otvara natjecanjima nabijeni srpanj. Posljednjih 10-tak dana 25-godišnjakinja je provela u Splitu akumulirajući energiju pred seriju srpanjskih nastupa na tri mitinga Zlatne lige u Oslu, Rimu i Parizu te Super Grand Prix mitinga u Londonu i Monacu.

Blanka Vlašić i trener joj Bojan Marinović u Oslu su na drugu od šest postaja Zlatne lige otputovali u srijedu ujutro, a miting je u petak u 19:37 (švicarska je preciznost Skandinavaca).

Olimpijska viceprvakinja redovito dolazi na Bislett Games. 2003. je s nepunih 20 osvojila osmo mjesto (195 cm), 2004. treće mjesto (196 cm), 2006. je pobijedila ispred kasnije olimpijske pobjednice Tie Hellebaut (198 cm), 2007. je osvojila drugo mjesto iza bivše (2004.) olimpijske pobjednice Jelene Šlesarenko (198 cm), a prošle je godine s 204 cm (iz prvog pokušaja, a napadala je i 210 cm) na drugom mjestu ostavila "crnu mačku" u posljednje vrijeme (Bruxelles, Karlsruhe, Torino, Berlin) Ariane Friedrich.

Vezane vijesti

U Oslo Blanka stiže nakon 10-tak dana provedenih u Splitu, a posljednji nastup svjetske prvakinje su 204 cm na Europskom kupu reprezentacija u Banskoj Bistrici.

Što se pojedinačnih natjecanja tiče, slavila je u Ostravi na Zlatnoj sprinterici (200 cm) i koliko-toliko isprala gorčinu poraza u Berlinu na prvom mitingu Zlatne lige kojim joj je Friedrich izbila posljednju šansu da eventualno podijeli milijunski jack-pot prije nego se Zlatna liga dogodine preinači u Dijamantnu.

Njemice u toplom (30 stupnjeva) Oslu nema. Europska dvoranska prvakinja je drugom mitingu Zlatne lige, naime, pretpostavila nacionalno prvenstvo koje se ovog vikenda održava u Ulmu.

Blanka je najveći favorit i pobijedi li u prvom redu Španjolku Ruth Beitiu, upisat će i petu ovogodišnju pobjedu (na otvorenom) nakon još i Dohe (205 cm 8. svibnja), Splita (204 cm 16. svibnja ) i Soluna (201 cm 10. lipnja).

Beitia je u najboljoj formi (200 cm u Leiriji na Europskom kupu), a tu su još i Ruskinje Irina Gordejeva i Svetlana Školina, Ukrajinka Vita Palamar, Amerikanka Chaunte Howard, Šveđanka Emma Green i Norvežanka Stine Kufaas.

U Oslu devet od deset najboljih u Berlinu nastavlja svoj put prema jack-potu: Daniel Bailey i Kerron Stewart na 100 metara, Chris Brown i Sanya Richards na 400 metara, Damu Cherry na 100 m s preponama, Dexter Faulk na 110 m s preponama, Kenenisa Bekele na 3000 ili 5000 m, Tero Pitkämäki u bacanju koplja i Jelena Isinbajeva u skoku s motkom.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!