Zimski sportovi

Hossa u Chicagu, Khabibulin u Edmontonu

Krešimir Ferlak • srijeda, 01.07.2009.
Hossa u Chicagu, Khabibulin u Edmontonu
Foto: EPA

Već u prvih par sati nakon što je otvorena mogućnost potpisivanja slobodnih igrača dogodilo se nekoliko velikih potpisa. Hossa je u Chicagu, Khabibulin u Edmontonu, Ohlund je otišao u Tampu, dok je Niedermayer produžio na godinu dana s Anaheim Ducksima.

Marian Hossa novi je igrač Chicaga! Velika je to vijest za sve navijače Chicaga i čini se da su Blackhawksi među favoritima za naslov u narednoj sezoni. Hossa je odigrao jednu sezonu u Detroitu s kojim na kraju nije uspio osvojiti naslov, a nakon toga je i odbio novi ugovor koji su mu nudili Red Wingsi. Detroit mu je, navodno, nudio oko 4 milijuna dolara po sezoni, a po ugovoru sa Chicagom, zarađivati će 5,2 milijuna dolara godišnje. Ugovor je potpisan na velikih 12 godina. Istodobno kad i Hossa, iz Detroita je u Chicago stigao i njegov zemljak Tomas Kopecky, koji će sigurno pomoći svojom fizički snažnom igrom. Kopecky je potpisao dvogodišnji ugovor.

Chicago je, međutim, istovremeno ostao bez jedne velike zvijezde. Naime, dosadašnji vratar Blackhawksa Nikolaj Khabibulin potpisao je 4-godišnji ugovor sa Edmontonom vrijedan 15 milijuna dolara. To je veliki udarac za Chicago, ali sigurno smatraju da ih Cristobal Huet na vratima može voditi do velikog rezultata. Također dolaskom Khabibulina, mjesto u Edmontonu je izgubio Dwayne Roloson, koji je potpisao dvogodišnji ugovor sa New York Islandersima.

Odlični švedski branič Mattias Ohlund je nakon 12 godina napustio Vancouver Canuckse i postao novi član Tampa Bay Lightninga. Isti dan kada su potpisali braću Sedin, Canucksi su ostali bez stupa svoje obrane. Ohlund je sa Tampom potpisao sedmogodišnji ugovor vrijedan 24,5 milijuna dolara. Nema sumnje da će iskusni Šved postati novi vođa obrane Tampe, a sigurno će imati i značajnu ulogu u razvoju svog mladog zemljaka Victora Hedmana, ovogodišnjeg drugog izbora drafta, kojemu svi predviđaju veliku karijeru.

Prije otprilike tjedan dana Scott Niedermayer je objavio da nastavlja karijeru. Anaheim je, naravno, njegov izbor, iako se i Vancouver raspitivao za usluge ovog legendarnog igrača. Niedermayer će ipak predvoditi obranu Ducksa još jednu godinu, a za to vrijeme će inkasirati 6 milijuna dolara i bonuse.

Jaroslav Spacek je dres Buffala zamijenio onim Montreala, u kojem bi trebao ostati tri godine, dok je dvogodišnji ugovor vrijedan 5,6 milijuna dolara, sa Washingtonom potpisao dosadašnji napadač Philadelphije, Mike Knuble. Ipak, i Flyersi su doveli jednog igrača; iz Colorada je stigao iskusni napadač Ian Laperriere koji bi u Philadelphiji trebao ostati tri godine.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!