Zimski sportovi

Sedini ostaju u Vancouveru

Krešimir Ferlak • srijeda, 01.07.2009.
Sedini ostaju u Vancouveru
Foto: Davor Sajko

Dvije velike vijesti dogodile su se tek nekoliko sati prije otvaranja mogućnosti potpisivanja slobodnih igrača. Braća Sedin i dalje će braniti boje Vancouvera, dok je najtraženiji branič lige potpisao za Calgary...

Nakon završetka sezone, Jay Bouwmeester je proglašen prvom lovinom od slobodnih igrača. On je odlučio otići iz Floride i praktički cijela liga je željela tog velikog braniča u svom sastavu. Najbrži i najkonkretniji bio je Calgary. Prije dva dana dobili su prava na pregovore s Jayem i nikako nisu htjeli čekati današnji dan i 18 sati po našem vremenu da i druge momčadi uđu u lov na njega.

Bouwmeester je nakon pregovora potpisao petogodišnji ugovor vrijedan oko 6,68 milijuna dolara po sezoni. Generalni menadžer Flamesa, Darryl Sutter nije krio zadovoljstvo, a kada su ga pitali koji su mu bili glavni argumenti rekao je sljedeće: "Naša momčad ima braniče kao što su Dion Phaneuf i Robyn Regehr i nema obrambenog igrača koji ne bi želio igrati uz njih", rekao je Sutter. Potpisivanje Bouwmeestera zasigurno podiže letvicu još malo više u ambicijama Calgarya za novu sezonu.

S druge strane, veliki posao napravili su i Vancouver Canucksi. Činilo se da su braća Henrik i Daniel Sedin na izlaznim vratima kluba, a onda se dogodio veliki preokret. Generalni menadžer Canucksa, Mike Gillis otputovao je jučer u Švedsku i dao konačnu ponudu za svoje ključne igrače. Blizanci su prije otprilike sat vremena prihvatili ponudu i potpisali petogodišnje ugovore koji jamče 6,1 milijun dolara po sezoni svakom od njih. Velika je to stvar za Canuckse, jer su Sedini njihovi glavni igrači već par godina. Nema sumnje da će tako ostati i u bližoj budućnosti.

Za pola sata se otvara tržište u NHL-u i ne treba sumnjati da će već prvoga dana biti zgotovljeni neki poslovi. Marian Hossa, Marian Gaborik, Mike Komisarek, Martin Havlat i Mattias Ohlund samo su neki od slobodnih igrača koji će vrlo vjerojatno ubrzo promijeniti svoju NHL adresu. Tko će gdje završiti i kakvi će biti ugovori, saznat ćete i na stranicama Sportneta.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!