Košarka

Crawford održao obećanje

Branimir Korać • srijeda, 01.07.2009.
Crawford održao obećanje

Jamal Crawford nije aktivirao klauzulu u ugovoru prema kojoj bi postao slobodan igrač i iduće sezone nosit će dres Atlanta Hawksa. Kvalitetni šuter stigao je u nedavnom tradeu iz Golden State Warriorsa...

Prije nego li je odrađena razmjena između Warriorsa i Hawksa, Hawksi su tražili od Jamala Crawforda osiguranje kako će ostati u njihovim redovima sljedeće sezone te neće aktivirati klauzulu iz ugovora prema kojom može postati slobodan igrač. Crawford je potpisao određeni dokument kako to neće učiniti, no unatoč tome Hawksi nisu bili spokojni. Sve do sinoć kada je istekao rok za aktiviranje klauzula.

"Presretan sam što sam u Hawksima i želim ovdje ostaviti traga. Dolazim kao strijelac, prepun samopouzdanja jer kad jednom ubacite više od 50 poena, možete reći kako ste dobar strijelac. Mogu zabiti, mogu razigrati, mogu igrati i razigravača bez problema", kazao je Crawford.

Iako je u Golden State doveden s velikim očekivanjima, Crawford prerano napušta klub. "Kada sam mijenjan u Golden State, trener Nelson je kazao kako želi da ovdje završim karijeru. Na žalost stvari nisu išle kako smo očekivali. Nismo se našli, Don je jednostavno smatrao kako smo Monta Ellis i ja preslični igrači, a u njega su već uložili šest godina. Razumijem ih, ne krivim ih ništa", kazao je Crawford.

Iako odlazi iz Warriorsa neobavljenog posla, zahvalan im je. "Mogli su me mijenjati bilo gdje, no ispoštovali su moju želju i završio sam u momčadi koja je u usponu, koja je bila u drugoj rundi doigravanja i igra sjajnu košarku, Presretan sam što ću biti dio toga."

Zadovoljan je i trener Hawksa Mike Woodson. "Kad krene sezona, bit ćemo pametniji, ali ono što smo kod Jamala vidjeli kroz godine u ligi, s napadačkog stajališta, odlično će se uklopiti u naš sustav. Napadački svi naši igrači imaju dozu slobode, a šo se tiče obrane porazgovarat ćemo, no obzirom da je igrao kod Larryja Browna, vjerujem kako niti obrana neće biti problem."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

KošarkaNBAVideo
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!