Nogomet

Schwarzer australski igrač sezone

Mihaela Bradovski • četvrtak, 11.06.2009.
Schwarzer australski igrač sezone
Foto: Sandro Donda

Iskusni vratar Fulhama Mark Schwarzer na kraju sezone dobio je veliko priznanje u Australiji gdje je proglašen za australskog igrača sezone 08/09...

I potkraj karijere Mark Schwarzer dokazuje se kao visokokvalitetan vratar. Veliko priznanje dobio je u Australiji gdje je proglašen najboljim australskim nogometašem u sezoni koja je tek završena.

Schwarzer je briljirao i u klubu i u reprezentaciji. U Fulhamu je branio sjajno, deset puta je mrežu ostavio čistom, te je jedan od najzaslužnijih za hvatanje visokog sedmog mjesta kojem su se rijetki optimisti uoči sezone nadali. S druge strane u reprezentaciji je postavio novi rekord sačuvavši mrežu netaknutom već sedmu utakmicu za redom.

Iako je u poznim igračkim godinama, Schwarzeru motiva ne nedostaje. "Iza mene je sjajna sezona. Svi imamo neke snove i ciljeve u životu, a ja mogu biti sretan što se meni snovi ostvaruju. Sada moram postaviti nove ciljeve i tražiti nove sportske izazove i to me veseli. Obožavam se naći u ovakvoj situaciji", kazao je 36-godišnji vratar Fulhama koji je ranije nosio dres Marconi Stallionsa, Dynama iz Dresdena, Kaiserslauterna, Bradford Cityja te čak 11 sezona Middlesbrougha. U australskoj reprezentaciji je ubilježio 67 nastupa.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!