Nogomet

Gabrić: "Trebali smo iskoristiti prilike"

Tomislav Pacak, Vedran Attias • srijeda, 13.05.2009.
Gabrić: "Trebali smo iskoristiti prilike"
Foto: Kristijan Komarica

I dok Drago Gabrić nakon poraza u Maksimiru smatra da su Hajdukovci trebali iskoristiti prilike koje su stvorili u drugom dijelu utakmice, Butina je hvalio Dinamove klince...

Drago Gabrić: "Dinamo je krenuo furiozno na početku, mislim da su nakon toga pali i stvarno mi je žao što nismo iskoristili neku od prigoda koje smo stvorili. Visok poraz, ali nema predaje. Vjerujem u svoju ekipu i vjerujem u pobjedu u Splitu. Ne smijemo razočarati našu divnu publiku koja nas bodri cijelu sezonu. Nažalost, na kraju sezone odlučivale su nijanse, protiv Varteksa, Rijeke i danas. Napravili smo totalno glupi penal, onda smo napravili još dva glupa crvena kartona i to se odrazilo na rezultatu. Pokazali smo u nastavku da s dva igrača manje možemo bez problema igrati protiv Dinama i svaki od nas tri napadača imao je odličnu priliku, no Butina je odlično reagirao. Nijanse su odlučile prvaka. Suđenje ne želim komentirati, nije to moj posao."

Hrvoje Vejić: "Dopustili smo se da se nadigravamo s Dinamom i to nije dobro završilo po nas. Čim smo se zatvorili nisu nam mogli ništa i mi smo bili ti koji su stvarali šanse. Dobili smo dva gola, dva crvena kartona, pa smo poslije spašavali što se spasiti da. Žao mi je što smo dobili treći gol, propustili smo i tri dobre šanse, i za time možemo žaliti. U nogometu su čuda uvijek moguća, probat ćemo napraviti točno to, a ako ne uspijemo - Bože moj, idemo u novu sezonu. Suđenje? Ne znam, treba pogledati snimke, ali ako je sudac i pogriješio, mislim da su pogreške bile nenamjerne."

Tomislav Butina: "Ušli smo sjajno u utakmicu, uz publiku smo odigrali vrhunskih 20-25 minuta i u situaciji 11 na 11 smo bili super dominantni. Zabili smo dva gola, a nakon toga je došlo poluvrijeme, treći gol, tu smo se nekako zadovoljili. Oni su se povukli, a mi smo izgubili ideju, nismo tu više bili dobri. Sve u svemu ovo je senzacionalno, ako uzmete u obzir da su u našoj momčadi danas bili Lovren, Tomečak, Barbarić i Badelj, koji su klinci, a mogu igrati odličan nogomet na visokom nivou i za mene je to najveći dobitak ove utakmice. Nije još gotovo, Hajduk je Hajduk, a posebno na Poljudu. Kup se osvaja nakon druge utakmice, gubio sam ja teško na Poljudu i nije gotovo dok ne bude kraj druge utakmice."

Mario Mandžukić: "Presretan sam, zbog cijele ekipe i zbog sebe. Bilo je predivno igrati pred ovoliko gledatelja i protiv Hajduka. Pokazali smo da u zadnje vrijeme igramo odličan nogomet, to smo i danas prezentirali na terenu i zasluženo smo slavili. Prošle godine smo isto pobijedili 3:0, oni bi u Splitu morali zabiti četiri gola, a da ne prime ni jedan, pa mislim da nam je ova prednost sasvim dovoljna. Najbolja utakmica? Ne znam, bit će još takvih, svejedno mi je. Uvijek težim više, trudit ću se da bude još bolje jer znam da mogu više. Nismo igrali dobro u drugom dijelu s obzirom da smo imali dva igrača više. Kumovao je tome i umor, dosta smo se potrošili u prvom dijelu. Nemam nikakvih prigovora, zadovoljan sam s 3:0. Sucu svaka čast, ovakvo suđenje je super."

"Prvi gol? Vidio sam da je golman istrčao, pa sam puknuo na jedini način kako sam mogao i nestrpljivo čekao loptu da se spusti što prije, na sreću - zabio sam ga. Sad sam u top formi i pokušat ću tako odraditi završnicu sezone."

Za kraj je trener Miše najavio pakao u Splitu na tribinama i na terenu: "Pa ne igraju tribine, igraju igrači, a mi smo danas pokazali da smo bolji. Ne vidim načina da ovo propustimo, a oni se mogu samo nadati."

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!