Košarka

Jackson: "Dajte im je**** kredita"

Mario Majdić Natrlin • ponedjeljak, 11.05.2009.
Jackson: "Dajte im je**** kredita"
Foto: EPA

Fantastična košarka Houston Rocketsa koji su sinoć nadigrali favorizirane Lakerse, donijela je novo izjednačenje u zaista zanimljivoj seriji polufinala Zapada. Rocketsi su bez još jedne zvijezde dokazali da se mogu nositi sa favoritima za naslov.

Zaista nevjerojatan nastup heroja Houstona, Rocketsa, kojim su pobijedili Lakerse 99:87, nije previše iznenadio trenera Lakersa, Phila Jacksona.

"Ovo uopće nije iznenađenje", prokomentirao je Jackson nakon uvjerljivog poraza svoje momčadi.

Vezane vijesti

Zen majstor ipak nije mogao ostati miran nakon uzastopnih pitanja novinara je li ovaj poraz sramotan.

"Da li se vi sramite? Mi se ne sramimo. Houston je odigrao fantastičnu utakmicu. Dajte im malo je**** kredita. Mali Brooks je igrao fantastično večeras", odgovorio je stari lisac.

Zasigurno da Jackson nije previše iznenađen jer je itekako znao koje su mogućnosti Houston Rocketsa, bez obzira što su prije utakmice ostali i bez centra Yao Minga. Aaron Brooks, kojeg je Jackson prozvao, odigrao je još jednu spektakularnu utakmicu zabivši 34 poena.

"Željeli smo biti agresivniji kao momčad. Bez Yaoa, reket je bio otvoreniji. Htjeli smo se provući kroz sredinu i zabili smo mnogo trica", rekao je Brooks koji je odigrao utakmicu karijere.

Mladi razigravač je prepoznao i naglasio ulogu krila, Shanea Battiera. Battier je zabio 23 poena, pogodivši pet trica i nadigravši Kobea Bryanta (15 poena).

"Mogao bi uokviriti ovu statistiku negdje u kući. Mislim da se to neće događati prečesto u mojoj karijeri", rekao je Battier kojemu je funkcija prije svega čuvati Bryanta.

Ozljeda Yao Minga koji troši mnogo lopti, natjerala je Rocketse da promijene taktiku. Battieru je do sada bila funkcija pronaći Minga i dodati mu. Sinoć je ipak svim Rocketsima bilo na raspolaganju puno više lopti. Brooks i Battier su to iskoristili.

Battier možda nije bio prvi šuter Houstona u ovim doigravanjima, ali je bio itekako koristan svojoj momčadi. U prvoj utakmici serije je imao tri ukradene lopte, u trećoj sedam asistencija, protiv Portlanda je ubilježio i devet skokova.

Borbenost i izdržljivost Rocketsa su zaista impresivni. Ovo nije bila tek obična pobjeda nad Los Angelesom. Houston je protiv prošlogodišnjih prvaka Zapada u jednom trenutku vodio i 29 razlike. To zvuči još impresivnije kada vidimo da je Ron Artest zabio skromnih osam poena, ali je pridonio s 10 skokova i šest asistencija.

Rocketsi su ispunili svoj glavni cilj kojeg si postave prije svake utakmice - zadržali su Lakerse ispod 100 poena. Natjerali su ih na čvrstu, fizičku utakmicu i zaustavili prvog strijelca. Battier je svjestan da se sada moraju okrenuti šutevima s vanjskim pozicija:

"Moramo naći način da zabijemo bez Yaoa. Moj odgovor na to je da pucam više trica. Pucat ćemo i bit ćemo samopouzdani i ako promašimo, nastavit ćemo pucati. To je jedini način da ostanemo u ovoj seriji", zaključio je Battier.

Lakersi su već na udaru žestoke kritike. Dok njihovi rivali na istoku, Cleveland Cavaliersi, doslovno uništavaju sve pred sobom, a konkurenti na Zapadu, Denver Nuggetsi, igraju sve zreliju košarku, Lakersi su naletjeli na tvrd orah koji ih udara u slabu točku - fizičku košarku.

"Odigrali smo vjerojatno najgoru utakmicu sezone", konstatirao je Lamar Odom, koji je napustio utakmicu zbog ozljede u trećoj četvrtini.

Lakersima sigurno nije do šale, ali atmosfera u Houstonu je zaista fantastična. Publiku je zabavljala maskota koja je bacila tortu u lice dvojnika Jacka Nicholsona, zagriženog navijača Lakersa.

Nicholson će imati priliku odgovoriti u utorak navečer. Sigurno neće propustiti petu utakmicu ove serije koja se ponovno vraća u Staples Centre.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!