Zimski sportovi

Boston protutnjao u drugi krug

Krešimir Ferlak • četvrtak, 23.04.2009.
Boston protutnjao u drugi krug
Foto: EPA

Boston Bruinsi su se pridružili Vancouver Canucksima u drugom krugu. Montreal niti u četvrtoj utakmici nije uspio zaustaviti odlične Bruinse. Rangersi su bili bolji od Washingtona i sad su pobjedu od prolaska dalje, dok je Calgary u odličnoj utakmici izjednačio seriju sa Chicagom.

Od velikog rivalstva Bostona i Montreala u ovoj seriji nismo vidjeli mnogo. Naravno, animozitet na tribinama i na ledu među igračima je bio itekako prisutan, ali Boston je dominirao cijelom serijom i zasluženo prolaze dalje sa četiri čiste pobjede. U noćašnjoj utakmici Montreal je tek u prvom periodu izgledao dobro, a nakon toga sve je bilo u znaku Bruinsa.

Navijači i igrači domaćih nisu mogli niti zamisliti bolji početak utakmice. Nakon samo 39 sekundi igre lijepim udarcem Andrej Kosticin je doveo Montreal do prednosti. U sljedećim minutama Canadiensi su nastavili pritiskati, ali promjene rezultata nije bilo. I tada počinju problemi. Prvo je veliko pogrešku obrane domaćina iskoristio Michael Ryder i izjednačio rezultat, a ubrzo zatim je vodstvo Bostonu donio David Krejci nakon lijepe akcije i dodavanja Rydera.

Kraj prvog perioda bio je, izgleda, previše šokantan za Montreal jer su do kraja samo Bruinsi postojali na ledu. Sredinom drugog perioda postigli su i još dva pogotka za konačan rezultat i pobjedu. Zabili su Phil Kessell i Michael Ryder. Boston tako prolazi dalje, a Montreal ispada nadigran i osramoćen. ˝Mi želimo uživati u ovome, ali u isto vrijeme, znamo koji je cilj ispred nas˝, rekao je kapetan Bostona Zdeno Chara, aludirajući na Stanley Cup kao konačan cilj.

Washington Capitalsi su ušli u doigravanje također sa ciljem osvajanja naslova. Ali, čini se da bi već u prvom krugu mogli naletjeti na minu. New York Rangersi su na krilima još jedne fantastične večeri svog vratara, Henrika Lundqvista, pobijedili Capitalse i sada im samo jedna pobjeda nedostaje od prolaska u drugi krug.

Prvi period utakmice bio je vrlo izjednačen, a jedini pogodak u tih dvadeset minuta postigli su domaćini. Nakon jedne gužve strijelac je bio Paul Mara. Nakon toga Washington preuzima konce igra, ali na scenu stupa Lundqvist. Kralj Henrik, kako ga popularno zovu u New Yorku, još je jednom zaključao svoja vrata i izluđivao napadače gostiju. Do kraja susreta Washington je uputio skoro dvostruko više udaraca (39-21), ali Lundqvist je upisao čak 38 obrana.

Odmah na početku drugog perioda zabio je Chris Drury i poduplao vodstvo domaćih, a od tada se izmjenjuju napadi Washingtona i obrane Lundqvista. Gosti su vratara domaćih uspjeli probiti samo jednom, a to je uspjelo Alexu Ovečkinu početkom trećeg perioda. Do kraja više nije bilo promjene rezultata i Capitalsi su sada suočeni sa ispadanjem. Sljedeći susret kod kuće, naravno, moraju pobijediti.

Fantastičan susret sa puno događanja i čak deset pogodaka odigrali su Calgary i Chicago. Na kraju, uspješniji su bili domaćini koji su tako izjednačili rezultat u seriji na 2:2. Vremena za zagrijavanje nije bilo. U petoj minuti utakmice gosti vode, a strijelac je Patrick Kane. Ta prednost je trajala tek nešto više od minute, kada domaćini izjednačuju sa igračem više. Zabio je kapetan Jarome Iginla.

Drugi period počinje u znaku Flamesa, a završava u znaku Blackhawksa. Već nakon pedesetak sekundi pogodak postiže Olli Jokinen, a sredinom perioda za Calgary zabijaju Adrian Aucoin i ponovno Jokinen i Calgary tako odlazi na tri razlike. Chicago nije bio time previše impresioniran. Dapače, gosti izjednačuju već do kraja perioda! Smanjio je prvo Kris Versteeg, zatim Cameron Barker, a izjednačenje u posljednjoj minuti perioda donosi Samuel Pahlsson.

Nakon ludog drugog perioda, igra se malo smirila u trećem. Ipak, domaćini stižu do vodstva. Sedam minuta prije kraja susreta jednu akciju Flamesa uspješno završava Eric Nystrom i Calgary opet vodi. Chicago tada, naravno, sve baca u napad, ali izjednačenje nisu ulovili. Još su i primili jedan pogodak na zatvaranju susreta. Nakon što su gosti izvukli golmana, prazan gol je pogodio Iginla za konačnih 6:4 Calgarya.

Nhl, doigravanje, rezultati, 22.4.2009.:

Istočna konferencija:

Montreal - Boston 1:4 (0-4)

NY Rangers – Washington 2:1 (3-1)

Zapadna konferencija:

Calgary – Chicago 6:4 (2-2)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!