Zimski sportovi

Jacketsi definitivno in!

Ante Jukić • četvrtak, 09.04.2009.
Jacketsi definitivno in!
Foto: EPA

Zatišje pred konačni obračun - tako bi najlakše mogli okarakterizirati noćašnji program u najjačoj hokejskoj ligi svijeta. Odigrane su u srijedu tek dvije utakmice, a do pobjeda su došli Columbus Blue Jacketsi i Buffalo Sabresi...

Već smo nekoliko puta nagovještavali, sada možemo reći i službeno - Blue Jacketsi će ove sezone po prvi puta u svojoj kratkoj povijesti nastupiti u play-offu. Momčad iz Columbusa, koja je u ligu ušla 2000. godine, do noćas je bila jedina aktivna NHL družina bez nastupa u doigravanju, a za potvrdu prvijenca trebao joj je barem bod na gostovanju u Chicagu. Golom Ricka Nasha pet i pol minuta prije kraja regularnog dijela utakmice, Jacketsi su ga uzeli, da bio onda, tako rasterećeni, pokupili i onaj drugi, boljim izvođenjem kaznenih udaraca.

Nakon prve trećine dvoboja u United Centru Blackhawksi su vodili 2:0 (Seabrook i Bolland), no samo osam minuta po povratku na led na semaforu svijetli 2:2, zahvaljujući golovima Vermettea i Williamsa. Novo vodstvo domaćinima u samoj završnici trećine donio je Havlat, a tih 3:2 stajalo je sve do spomenutog, slobodno možemo reći povijesnog, gola Nasha, koji će sigurno zauzeti svoje mjesto u analima momčadi iz Columbusa. Jedini strijelac u raspucavanju, za potpuno slavlje Jacketsa, bio je Tjutin.

U preostaloj utakmici večeri, Buffalo Sabresi su kao gosti svladali Toronto Maple Leafse. Domaćini su poveli u 17. minuti, preko Fingera, no do kraja utakmice sve je bilo u znaku gostiju. Odmah na startu druge trećine izjednačio je Pominville, a pobjedu Sabresima osigurali su pogoci Vaneka i Gaustada, postignuti u devetoj minuti posljednje trećine, u razmaku od samo 26 sekundi.

Ovom pobjedom Sabresi su zadržali teoretske šanse za plasman u doigravanje, ali one su zaista samo takve - teoretske. Dvije utakmice prije kraja regularnog dijela sezone momčad iz Buffala ima četiri boda manje od osmoplasiranih NY Rangersa, te dva od devetoplasirane Floride, tako da bi samo neki ludi rasplet mogao "baciti" Sabrese na osmo mjesto Istočne konferencije. Kad kažemo ludi, mislimo na uvjet po kojem bi Rangersi u oba svoja preostala nastupa bili poraženi u regularnom dijelu utakmice, a Florida ne bi osvojila više od dva boda. Sve bi to Buffalo, naravno, morao "začiniti" pobjedama u svojim utakmicama, pa sad vi, dragi čitatelji, procijenite koliko je to moguće...

NHL, rezultati, 08.04.2009: Toronto - Buffalo 1:3, Chicago - Columbus 3:4 (SO)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!