Zimski sportovi

Panthersi se oprostili?

Ante Jukić • srijeda, 08.04.2009.
Panthersi se oprostili?

Regularni dio NHL sezone broji posljednje dane, tako da je i nepoznanica sve manje. Noćas su, tako, iz borbe za doigravanje definitivno otpali Edmonton Oilersi, a sve je izglednije kako play-off neće vidjeti ni Florida Panthersi, koji su poraženi na gostovanju u Philadelphiji...

Cijela sezona, sve dosad provedene minute na ledu NY Rangersa, stale su u ovaj dvoboj s Montreal Canadiensima. Nakon vrlo dobrog početka sezone, Njujorčani su sve više počeli tonuti u prosječnost, pa su na kraju postali sudionicima neizvjesne borbe za doigravanje. Rangersi su utorak dočekali kao osmoplasirana momčad Istočne konferencije, s jednakim brojem bodova kao i Florida Panthersi, koji su noćas također bili u akciji.

Da stvar za domaćine bude delikatnija, ni Canadiensi svoje play-off mjesto još nisu matematički osigurali, tako da su i oni u dvoboj u Madison Square Gardenu ušli silno motivirani. Ipak, nakon što je svaka momčad zabila po jednom u prvoj trećini (Drury za vodstvo Rangersa, izjednačio Dandenault), gosti do kraja utakmice nisu uspjeli držati ritam. Pogocima Antropova i ponovno Druryja, domaćini su u prvoj polovici druge trećine pobjegli na 3:1, što je bio i konačan ishod utakmice.

Za savršenu večer momčadi s Manhattana pobrinuli su se Flyersi, koji su u Philadelphiji rezultatom 2:1 nadvisili Pantherse. Gosti s Floride u vodstvo su došli početkom druge trećine, golom McLeana, no jedna od "najvrućih" NHL dvorana ipak se pokazala prevelikim zalogajem za njih. Još prije odlaska na drugi odmor na 1:1 izjednačio je Lupul, da bi za pobjedu domaćina u osmoj minuti posljednje trećine pogodio Carter, kojemu je to bio već 45. pogodak u ovoj sezoni.

Dvije utakmice prije kraja regularnog dijela sezone, borba za doigravanje na Istoku izgleda ovako: Montreal na sedmom mjestu ima 92 boda, Rangersi na osmom 91, dok je Florida prva "ispod crte", s 89 osvojenih bodova. Iako Panthersi još uvijek imaju šanse za dohvatiti jedno od preostala dva mjesta, sve je izvjesnije da će u play-off ipak oni od kojih se to i očekivalo. Canadiensima za konačnu potvrdu treba jedan bod u preostala dva nastupa, Rangersi, pak, traže još jednu pobjedu.

Na Istoku se, dakle, situacija poprilično raščistila, a mi ćemo sada baciti pogled na "drugu stranu". Uoči noćašnjih utakmica, osmo mjesto u Zapadnoj konferenciji držao je Nashville, no zahvaljujući neugodnom domaćem porazu od Chicago Blackhawksa, eto Predatorsa ponovno ispod crte. Na isteku prve trećine izgledalo je kako sve za domaćine ide po planu (Fiddler za 1:0 u 13. minuti), ali samo jedna "crna rupa" u potpunosti je okrenula priču. Toews i Byfuglien pogodili su u prvoj minuti druge trećine, a kada im se desetak minuta kasnije u listi strijelaca pridružio i Kane, domaćini su se našli u vrlo teškoj situaciji. Ranim pogotkom u posljednjoj trećini nadu Predatorsima vratio je Arnott, no veliki pritisak prema golu Habibulina nije do kraja utakmice urodio plodom. Štoviše, u samoj završnici Havlat je pogodio praznu mrežu domaćina, za konačnih 4:2 Blackhawksa.

Domaći posrtaj Predatorsa objeručke su prihvatili St. Louis Bluesi, koji su se uvjerljivom 5:1 pobjedom na gostovanju u Phoenixu probili na osmo mjesto. Dvostruki strijelac za Bluese bio je Crombeen, po jedan gol dodali su Winchester, Tkachuk i Perron, dok je jedini strijelac za Coyotese bio Upshall. S ova dva boda Bluesi su došli do brojke od ukupno 88, dva više od devetoplasiranih Predatorsa. Kakve-takve šanse za doigravanje zadržali su i Minnesota Wildsi, koji su noćašnjom pobjedom protiv Dallasa ubilježili svoj 85. bod, dok je iz trke definitivno ispao Edmonton. Oilersi su na domaćem ledu neočekivano poraženi od Los Angelesa, tako da su ostali na 83 boda.

U preostalim utakmicama večeri, koje nisu izravno utjecale na borbu za doigravanje, bilježimo nekoliko zanimljivih rezultata. Toronto Maple Leafsi su s uvjerljivih 4:1 slavili na gostovanju kod Devilsa, Carolina je na domaćem ledu s nevjerojatnih 9:0 (hat-trick Staala) posramila NY Islanderse, dok su već otpisani Ottawa Senatorsi rezultatom 3:2 nadvisili prvu momčad Istoka, Boston Bruinse. Očekivane pobjede upisali su Capitalsi, Penguinsi i Sharksi, a 4:1 slavljem protiv Calgary Flamesa, Vancouver Canucksi ponovno su "zakuhali" borbu za prvo mjesto Northwest divizije.

NHL, rezultati, 07.04.2009: New Jersey - Toronto 1:4, NY Rangers - Montreal 3:1, Philadelphia - Florida 2:1, Carolina - NY Islanders 9:0, Atlanta - Washington 2:4, Ottawa - Boston 3:2, Tampa Bay - Pittsburgh 4:6, Nashville - Chicago 2:4, Minnesota - Dallas 3:1, Edmonton - Los Angeles 1:2, Vancouver - Calgary 4:1, Phoenix - St. Louis, San Jose - Colorado 1:0 (SO)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!