Nogomet

Kalinić: "Još smo i dobro prošli"

Ivana Jurica • ponedjeljak, 16.03.2009.
Kalinić: "Još smo i dobro prošli"
Foto: Yasuyuki Nagatsuka

Kao i uvijek do sad, nogometaši Šibenika i ovog su puta maksimirski travnjak, nakon ogleda s domaćim Dinamom, napustili poraženi. Iako poraz od državnog prvaka na njegovom terenu nije bauk, već je na neki način i očekivan, ono što brine pristaše Modrih svakako je prikazana igra, odnosno izostanak agresivnosti, glavne odlike šibenske momčadi.

"Dinamo je bio puno bolji, puno kvalitetniji. Ja nisam išao s nekim nerealnim očekivanjima u Maksimir nego sam jednostavno želio vidjeti možemo li se i na koji način suprotstaviti i nositi sa jakim, moćnim Dinamom. Pokazali smo gotovo ništa, odnosno jako, jako malo. Drugo poluvrijeme nešto, međutim, sveukupno dojam je jako slab" - realan je kao i uvijek trener Ivica Kalinić.

Nije Kalinić štedio na kritikama vezano za izvedbu svoje momčadi u Maksimiru: "Nije to bio NK Šibenik na kojega su ljudi naučili, nisu to bili momci koji su do sada pokazali toliko toga. Odigrali smo jako slabo, smušeno, napravili smo ''milijun'' malih, individualnih grešaka, golove smo primili naivno. Imali smo situacije gdje smo mi bili u prilikama da ugrozimo gol Dinama, a iz tih čistih situacija mi smo poklanjali loptu dinamovcima i oni su lako poentirali. I na kraju kad malo bolje razmislim još smo i dobro prošli."

Vezane vijesti

Unatoč činjenici kako je prvi gol domaćih postignut iz evidentnog zaleđa, Šibenik u posljednjem kolu drugog dijela prvenstva jednostavno nije bio pravi. Izostanak Govića bio je prevelik hendikep: "Zec i Rodić nisu imali pravu upotrebljivu loptu. Mada su se trudili, ali protiv dva svjetska, klasna igrača nisu uopće bili u prilici da opasnije zaprijete Butini. Da, imali smo par slobodnjaka, ali to je bilo premalo. Ne sjećam se kad smo zadnji put odigrali ovako lošu utakmicu, anemičnu, a nije bilo razloga za to. Ovo je bila prava utakmica za pokazati se, pokušati parirati jačem i moćnijem. U tome jednostavno nismo uspjeli. Uz utakmicu s Hajdukom na Šubićevcu gdje nismo stvorili niti jednu priliku, ovo je možda druga utakmica u cijelom prvenstvu gdje nismo napravili niti jednu pravu priliku."

Prilike Šibenčana u Zagrebu svele su na slobodne udarce Ivana Eleza, ali vratar Dinama Butina iz tih je dvoboja izlazio kao pobjednik. Do sljedeće utakmice na Modrima je da analiziraju zašto su u dvoboju s državnim prvakom odigrali tako slabo, te da uočene nedostatke isprave već do iduće utakmice. Nije problem izgubiti u Zagrebu, ali momčad koja pretendira za visoke pozicije u hrvatskom nogometu ne bi sebi smjela dopustiti da odigra tako lošu utakmicu.

Porazom u Maksimiru ništa nije izgubljeno, ali prilika za popravak dojma je već sljedeće kolo i gostovanje zaprešićkog Intera na Šubićevcu: "Njihov način i stil igre nama ne odgovara. Ali nadam se da će ovaj put kleknuti i da ćemo mi utakmicu dobiti. Jedino što veseli je četvrta pozicija koju smo zadržali i do koje smo došli kolektivom, kroz prepoznatljivu igru. A nadam se da ćemo u nastavku prvenstva igrati onako kako smo igrati i većem dijelu sezone" - kaže trener Kalinić.

U sastav se za taj susret, nakon odrađene tri utakmice kazne zbog crvenog kartona u Koprivnici, vraća Josip Bonacin, a izostat će Tomislav Labudović koji ima tri žuta kartona. A za vjerovati je i kako će se oporaviti i Dražen Gović.

SuperSport HNL

1Dinamo 3258:24+3472
2Rijeka 3263:23+4071
3Hajduk 3246:21+2561
4Osijek 3255:41+1448
5Lokomotiva 3244:33+1147
6Varaždin 3235:42-736
7Gorica 3229:43-1435
8Istra 1961 3230:50-2034
9Slaven Belupo 3236:59-2330
10Rudeš 3214:74-607

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!